Övrigt

Magi med virkade maskor
Under föreläsningen kommer Maria Gullberg berätta om sin textila resa med virkningen som börjar med ett examensarbete på Konstfack 1989. Hon kommer att gå in på hur hon under åren utvecklat virkningstekniken och experimenterat fram nya och spännande strukturer och mönster. Det blir både ett föredrag där Maria visar ett urval av bilder på vad hon virkat under mer än 30 år och dels kommer hon konkret visa en del av sina tekniker där avig-rätsida får helt olika mönster och på så sätt blir vändbara. Hon kommer även att prata om sin utveckling av den traditionella mormorsrutan och avslutar med att kort prata om mosaikvirkning. Efter föreläsningen finns möjlighet att ställa frågor till Maria.


Föreläsare
Maria Gullberg är textil formgivare, inspiratör, författare till ett flertal böcker om virkning, samt kursledare för våra virkningskurser. För att se mer av Marias virkade mönstermagi gå in på Instagram: @maria_gullberg


Plats
Föreläsningen är digital och sker på den digitala mötesplattformen ZOOM och på Youtube. För att delta behöver du en dator eller smartphone/surfplatta med internetuppkoppling. Du kommer få länk och mer information om hur du deltar i föreläsningen senast dagen innan.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före start. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.