Hantverk & konst


Gå en målarkurs i sommar!

Här har du möjlighet att välja om du vill måla med olja eller akryl eller kombinera olika tekniker.
Under kursen berör vi ämnen som bildkomposition, materiallära, färgblandning och mycket mer.
Vi tittar på vad som gör att du kan återge en visuell upplevelse i färg och form, övar upp ditt egna konstnärliga seende och utvecklar din kreativitet.

Förkunskaper
Detta är en kurs både för dig som är nybörjare och vill utforska ditt målande/tecknande samt dig som är mer erfaren. Passar såväl nybörjare som dig som målat/tecknat en del tidigare.

Material
Ingår ej. Meddelas i kallelsen.

Kursledare
Lisa Stålspets är konstnär utbildad på Kunstakademiet i Trondheim, Norge och Konstfack i Stockholm. Lisa Stålspets har ställt ut i Sverige, Norge, Finland och Tyskland och jobbar med bland annat med måleri och teckning. För mer information se hennes hemsida lisastalspets.com

Kursen är mån-tors 29/6-3/7 kl. 10-16.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.En heldag då vi går igenom grunderna i akryl och/eller oljemåleri. Vi varvar tekniska övningar med friare uppgifter där eleverna på ett lekfullt sätt får pröva sig fram och testa olika sätt att måla. Komposition, bilduppbyggnad och tips att tänka på när man blandar färg varvas.