Samhälle, Funktionsnedsättning

Välkommen till föreläsningen "Sex för alla" !

Funktionella Liberaler, Hbt-Liberaler Storstockholm och Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm bjuder in till föreläsningen ”Sex för alla”.

Alla människor har en sexualitet, sexuell lust och en sexuell läggning. Den som har en funktionsnedsättning möter enorma hinder för att få vara den man är på grund av fördomar. Många behöver stöd i utforskandet av vem man är men också hjälp för att kunna hitta gemenskap och praktisera sex på ett säkert sätt. Många upplever stora svårigheter att få älska och vara den man är. Det finns en bild av att personer med funktionsnedsättning inte kan eller bör ha sex. Hur går det att förändra?

Föreläsare är Elinor Hansson, socionom och auktoriserad sexolog från RFSU Malmö Kompetenscenter Sexualitet (KCS), författare, utbildare och informatör.
Under föreläsningen kommer Elinor att prata om följande:

-Hur utvecklas vår egen och samhällets syn på sexualitet och kärlek?
-Hur påverkar samhällets syn på sexualitet och kärlek vårt bemötande kring dessa frågeställningar?
-Allas behov av gemenskap, kärlek, närhet och sexualitet, samtalspartner, bemötande gränssättning och integritet.
En föreläsning med tid för samtal och frågor.

Föreläsningen är teckentolkad.
Initiativtagare till föreläsningen är Jan Westerlund, ledamot i Funktionella Liberaler

Tid: Lördag 28 september kl 13.30-15.30
Plats: Norrmalmskyrkan Norrtullsgatan 37, 113 27 Stockholm
Anmälan: Fri entré men anmälan behövs senast 20/9. Anmäl dig här: https://www.sv.se/avdelningar/sv-stockholm/kurser/sex-for-alla-351386/

Information: Christina Ihren 08-6790375, Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm eller Charlotte Söderlund 070-9503269, Funktionella Liberaler.