Shibori

Shibori

Hantverk & konst


Gå en kurs och lär dig Shibori – en japansk mönstringsteknik.

Vackert, fascinerande och otroligt roligt! Få en introduktion till reservagefärgningens fantastiska värld av textilkonstnären och designern Tomas Robefelt.
Shibori är en textil färgningsteknik med rötterna i Japan, som ger vackra mönster med hjälp av veck och vikningar av tyget. Man hindrar (reserverar) helt enkelt färgen från att nå delar av tyget och bildar på så vis mönster.

Kursen riktar sig till den som vill veta mer om Shibori och andra reservagefärgningstekniker och till den som vill lära sig en enkel färgningsmetod med stora möjligheter som går att använda hemma.

Nivå
För alla. Kursen kräver inga förkunskaper.

Kursinnehåll
- Genomgång av olika färgningstekniker, färgtyper och vilka material de passar för.
- Fördjupning i Shibori och förenklad krypfärgning av bomull, linne, viskos och andra cellulosafibrer samt silke.

Material
Fika ingår.
Du tar själv med sådant du vill färga, t.ex. tyger, t-shirt, skjorta, kjol, klänning, sjal eller duk.
Ett startpaket med grundmaterial ingår i kursavgiften. Det finns också en del material att köpa på plats så som färg, tyg och tillbehör. Materialkostnaden kan variera mellan 100 och 500 kr beroende på vad du har med själv och hur mycket du hinner med. Allt material betalas kontant på plats eller via Swish till kursledaren.

Lokal
Tomas ateljé på Alstaviksvägen 11 A, Långholmen, Stockholm.

Kursdagar
Lör-sön 20-21/10

Kursledare
Tomas Robefelt, textilkonstnär och designer med stor erfarenhet av både textil och färgningstekniker. Tomas har länge arbetat med Shibori och andra reservagefärgningstekniker i sin produktion och är medlem i Svenska Shiborisällskapet.

Se mer av Tomas arbeten på: www.robefelt.se


Kursen ges i samarbete med Slöjd Stockholm, Stockholms läns museum



Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.