Media & kommunikation


Vill du skriva eller illustrera en bilderbok?
Gå en kurs där vi arbetar med bilddramaturgi och textflöde och hur det samverkar till en helhet.
Du får handledning i berättelsens struktur och i illustration.

Kursinnehåll
Vi arbetar både med litterär gestaltning och bild och gruppen skapar tillsammans en bilderboksidé under kursens gång.
Vid varje kurstillfälle diskuterar gruppen samtligas texter och du får personlig handledning varvat med praktiska skrivövningar. Du får också inblick i hur en barnboksillustratör arbetar och tips om hur man bildsätter en bilderbok.
Var med om ett bilderboksäventyr där du träffar likasinnade att diskutera idéer med. I kursen ingår bland annat tekniker för skrivande och gestaltning.

Det är viktigt att du avsätter tid till skrivande mellan träffarna.

Kursen berör också hur du kan gå vidare med ditt arbete till ett förlag.


Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, men du får gärna ha en idé till en bok – det räcker med en tanke, en bild du vill spinna vidare på, eller en önskan om att skriva en bok till dina barn eller barnbarn.


Kursledare
Annika Jansson Nasiell. Hon har lång erfarenhet som förläggare, redaktör och skrivcoach för barn- och ungdomslitteratur och Louise Jacobsson, barnboksillustratör, utbildad i England med många barnbokstitlar bakom sig.Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalitet på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerlig ledarutbildning.