Media & kommunikation


Gå på skrivarkurs med Malin!
Drömmer du om att skriva en bok och bli publicerad? Tycker du om att skriva och vill lära dig mer?

På denna kurs behöver du inte ha några som helst tidigare erfarenheter i att skriva ett manus. Du får lära dig hur man skriver oavsett genre.
Vi går igenom grunderna, vilka verktyg som behövs och hur man lättast kan bli publicerad. Oavsett var du befinner dig i ditt skrivande kommer du att utvecklas och bli inspirerad till att nå ditt mål.

Nivå
Grund

Kursens innehåll
Vi arbetar utifrån var varje deltagare befinner sig i sitt skrivande. Vi arbetar både teoretiskt, i diskussion, praktiskt skrivande och i att analysera texter för att utveckla vårt eget skrivande. Du kommer hitta ditt eget berättarspråk och få alla de verktyg du behöver för att kunna skriva oavsett genre.
De sista två kurstillfällena ges tillfälle att lämna in texter ur ett roman- eller novellprojekt och få konstruktiv respons på dem.


Du kommer att lära dig:
• Hur du strukturerar och planerar ditt projekt.
• Gestaltning, sinnen, dialoger , miljöbeskrivningar, dramatisering, komposition, dialog etc.
• Hur du ger och tar kritik och kan utveckla ditt manus genom textsamtal.
• Hur en bestseller är uppbyggd.
• Hur branschen fungerar och hur du får ditt manus publicerat.

Ta med dig block och penna, laptop eller surfplatta.


Kursledare
Malin Haawind, författare och etnolog. Se även Malin i en intervjuv på Nyhetsmorgon.Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalitet på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerlig ledarutbildning.