Spinn på stödd slända

Spinn på stödd slända

Hantverk & konst


"Att utforska spånad på stödd slända är både roligt och utmanande. Tekniken är meditativ och jag känner ett skönt lugn i kroppen när jag spinner. För mig tog det lång tid att lära mig att spinna i ett flöde, men när jag väl fick in tekniken blev det en fantastisk upplevelse och jag spinner sedan dess varje dag."

Josefin är 2016 års vinnare i klassen ’Spånad på slända’ i tävlingen ’Spinrocka loss’ på Skansen i Stockholm.
Spånad med stödd slända upplevs av många som mindre ansträngande för armar, axlar och nacke än med hängande slända, det går att spinna länge. Både långa och korta fibrer och väldigt tunt.
Med en stödd slända kan du också spinna när du inte har så mycket plats, som till exempel när du sitter på tåget.

Den här gången är kursen utökad med ett avsnitt som handlar om kardning och kamning och utöver det kommer vi att gå igenom vilka typer av stödda sländor som finns och hur de kan skilja sig i utförande, längd, vikt och material.
Du kommer att prova olika tekniker för att komma igång och bli bekant med sländan och hur den beter sig. Tanken är att du ska få en inblick i spånad på stödd slända och verktyg att själv fortsätta att öva in tekniken.
Du kommer att få prova på olika sländor och sländskålar för att kunna ta reda på vad som passar dig.


Nivå
Du bör vara bekväm med att spinna på vanlig hängande slända för att ha glädje av den här kursen.

Material
Ingår.


Kursledare
Josefin Waltin.
För mer inspiration: https://waltin.se/josefinwaltinspinner/


Kursen ges i samarbete med Slöjd Stockholm, Stockholms läns museumBra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.