Hantverk & konst


En kvällskurs för dig som gillar sticka sockor!


Sticka sockor att yoga i, sockor för varma fötter på kalla golv, halvsockor för de fina skorna eller varma sockor för höstens regnrusk.
Du kan sticka sockor med plisséskaft, spetsmönstrade sockor eller flerfärgsmönstrade. Vi gör också halvsockor och benvärmare. Du får prova olika sorters hälar och kan hitta din egen favorit.

Nivå
Det är bra om du har provat att sticka innan för att ha glädje av kursen.

Material
Deltagarna tar med eget material eller köper garn och stickor direkt av Ateljé Huskroken.


Kursinnehåll
Genomgång av olika material, modeller och hälar och hur de fungerar för olika behov.
Du väljer vad du vill börja med och kan sedan bygga på med fler sockor och hälar beroende på hur mycket du vill och hinner med mellan våra kurskvällar.

Vi stickar alla så olika fort, men när kursen är slut ska du förhoppningsvis ha minst ett par sockor klara, känna inspiration för att gå vidare och ha lärt dig så mycket att du kan sticka många, många sockor framöver!Kursledare
Kicki Trodin är en rutinerad kursledare med brett och grundligt textilintresse. Kicki är verksam i egna företaget Ateljé Huskroken och miljö och hållbar utveckling går som en röd tråd genom verksamheten.
Läs mer om Kicki och Ateljé Huskroken här: http://huskroken.se/kontakta-oss/


OBS! Kursen är varannan tisdag


Kursen ges i samarbete med Slöjd Stockholm, Stockholms läns museumBra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.