Media & kommunikation, Övrigt


Den här fotokursen på distans är för dig som fotograferar med en digital systemkamera, alternativt en annan digitalkamera med helt manuella inställningsmöjligheter för slutartid, bländare och ISO.
En kurs där vi helt fokuserar på digitalkamerans alla inställningar.

Förkunskaper
Inga alls.

Material/teknik
Kamera med laddat batteri samt manual.
Kurstillfällena sker via distansmötesprogrammet Jitsi Meet, samt den digitala plattformen Learnify.
Mer info kommer i kallelsen.

Kursplan - en överblick
1. Digitalkameran
Genomgång av de flesta av kamerans alla inställningsmöjligheter. Du lär dig hur du på ett kreativt sätt kan lämna kamerans automatikläge och själv välja inställningar för att optimera kameran för det önskade resultatet. Du kommer att få lära dig allt om bländare, slutartider och ISO-värden och själv få experimentera med hur dessa inställningar påverkar dina bilders utseende.

2. Fotografering
Du lär dig hur du med kamerans zoomobjektiv/alternativt andra objektiv kan välja rätt brännvidd för skilda motivområden. Du får en introduktion till avancerad blixtfotografering med såväl den inbyggda blixten som med tillbehörsblixtar.

3. Efterbearbetning
Du får en introduktion till hur du överför dina bilder till en dator, hur du enkelt kan förbättra dina bilder i ett bildbehandlingsprogram, samt hur du delar dina bilder med andra via sociala medier.

Så här planerar vi att arbeta
Du får bl a lära dig att optimera kameran för att frysa blixtsnabba rörelser eller för att ta porträtt med suddig bakgrund.
Vi arbetar med frivilliga läxuppgifter och lär oss genom egna övningar och genom att kommentera varandras bilder.


Kursledare
Calle Rising.
Fotograf och medielärare som arbetat professionellt med foto-, video- och medieproduktion, samt undervisning sedan 1968. Calle kombinerar undervisning på Studieförbundet Vuxenskolan i Stockholm och Västerbotten med arbete som frilansreporter på tidningen Västerbottens Mellanbygd, samt med egna uppdrag, både inom foto-, och videoproduktion.
För mer info om Calle Rising se här


Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare i ditt fotograferande och lära dig mer passar kursen ”Systemkamera - nivå 2” alldeles utmärkt.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.
Har du valt Klarna som betalningsalternativ skickas det bara ut en kallelse innan start.

Vi strävar efter att hålla hög kvalitet på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerlig ledarutbildning.