Media & kommunikation, Övrigt


Fotokursen på distans för dig som fotograferar med digital systemkamera, eller annan digitalkamera med manuella inställningsmöjligheter.
Du kan kameratekniken och vill nu utveckla din egen bildstil genom att bättre utnyttja grunderna inom bildkomposition, samt formkomponenter som ljus/skugga, skala/perspektiv och färger/texturer.

Förkunskaper
”Systemkamera - nivå 1” eller motsvarande.
Du förstår sambandet mellan slutartid, bländare och ISO och känner till grunderna för hur din kamera fungerar.

Material/teknik
Kamera med laddat batteri samt manual.
Kurstillfällena sker via den digitala plattformen Learnify. Mer info kommer i kallelsen.

Kursplan - en överblick
1. Digitalkameran
På denna kurs berör vi endast kamerans mer avancerade inställningsmöjligheter som exempelvis ”Bracketing” för HDR-fotografering och manuell vitbalansering. Vi tittar även på det rika utbudet av kameratillbehör och då speciellt teknik och metod för makrofotografering.

2. Fotografering
Kursens fotografiska övningsuppgifter väljs så att kursdeltagarna tränas mer i vad som sker framför kameran än bakom. Således lägger vi på denna kurs störst tyngd i begrepp som bildkomposition och ljus.

3. Bildbedömning
Du får en introduktion till hur vi i bildbedömningen skall arbeta med begreppen Denotation och Konnotation, så att vi kan arbeta med dessa begrepp när vi bedömer varandras bilder.

Kursledare
Calle Rising. Calle är fotograf och medielärare som arbetat professionellt med foto-, video- och medieproduktion, samt undervisning sedan 1968. Calle kombinerar undervisning på Studieförbundet Vuxenskolan i Stockholm och Västerbotten med arbete som frilansreporter på tidningen Västerbottens Mellanbygd, samt med egna uppdrag, både inom foto-, och videoproduktion.
För mer info om Calle Rising se: www.mellanbygd.se

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill utvecklas ännu mer i ditt fotograferande har vi tagit fram kursen ”Systemkamera - nivå 3 (Fotografiska genrer)”.Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.
Har du valt Klarna som betalningsalternativ skickas det bara ut en kallelse innan start.

Vi strävar efter att hålla hög kvalitet på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerlig ledarutbildning.