Media & kommunikation, Övrigt


Fotokursen på distans för dig som fotograferar med digital systemkamera, eller annan digitalkamera med manuella inställningsmöjligheter.

Vid första träffen bestämmer vi tillsammans vilka fotografiska genrer vi vill jobba med. Till varje genre går vi igenom, och övar i hur man optimerar kamerans inställningar för att få så bra bilder som möjligt, inom just denna genre.
”Veckans genre” blir övningsuppgiften till nästa träff, som då börjar med den gemensamma bildkritiken.
Vi kommer också att väva in grundläggande bildbehandling i kursen, och visar hur vi optimerar våra bilder för exempelvis exklusiva utskrifter, tryck eller till publicering på de sociala medierna.

Förkunskaper
”Systemkamera - nivå 2” eller motsvarande.
Du kan tekniken och grunderna i bildkomposition och vill nu ta ännu ett steg i din utveckling.

Material/teknik
Kamera med laddat batteri samt manual.
Kurstillfällena sker via den digitala plattformen Learnify. Mer info kommer i kallelsen.

Kursplan - en överblick
1. Fotografering
Vi informerar om-, väljer och tränar på olika typer av motivområden, som exempelvis action, porträtt, reportage eller fågelfoto.

2. Vi lägger stor kraft på bildbedömningen som görs enligt speciellt schema på vår plats på Learnify.

3. Till varje kurstillfälle demonstreras ett program för bildbehandling.


Kursledare
Calle Rising.
Fotograf och medielärare som arbetat professionellt med foto-, video- och medieproduktion, samt undervisning sedan 1968. Calle kombinerar undervisning på Studieförbundet Vuxenskolan i Stockholm och Västerbotten med arbete som frilansreporter på tidningen Västerbottens Mellanbygd, samt med egna uppdrag, både inom foto-, och videoproduktion.
För mer info om Calle Rising se här

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.
Har du valt Klarna som betalningsalternativ skickas det bara ut en kallelse innan start.

Vi strävar efter att hålla hög kvalitet på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerlig ledarutbildning.