Hantverk & konst


Vill du fortsätta med att utveckla ditt täljande?
En helg med lekfullt skapande och vilsam närvaro under ledning av Mette Handler.

Slevar, burkar, klädhängare, leksaker, pallar och knoppar. Frågar du Mette, är lycka att tillverka sina egna saker. ”Det är viktigt att vi inte glömmer bort att göra själv och det ger en frihet att veta att man kan själv. Det är helt enkelt roligt och man mår bra av att slöjda!”

Förr var slöjdandet en livsnödvändighet. Egen tillverkning av föremål i det dagliga livet, ofta med stor uppfinningsrikedom och skicklighet.
I dag, när vi lever i ett allt högre tempo, har slöjdandet blivit ett sätt att ta ställning, att leva hållbart, att göra saker för hand och lösa problem av egen kraft.

Nivå
Kursen är en uppföljning av kursen "Tälj med kniv och yxa – en täljkurs för kvinnor", men är för alla som har grundläggande kunskaper i att tälja.

Kursinnehåll
- Tälja med kniv och yxa, bandkniv och täljhäst i färskt virke
- Repetition av täljgrep och täljning med yxa
- Andre tema tas upp efter behov och önskemål, individuellt eller i gruppen

Kursen innebär en fördjupning av flera olika slöjdtekniker, t.ex. krympteknik eller att sätta ihop en pryl med tapp och kil eller karvsnitt. Provade du att bryna din kniv?

Material
Färskt virke, verktyg av olika slag och knivar till alla finns på plats även böcker och saker till inspiration.

Kursdatum
Lör-sön 23-24/4


Kursledare
Mette Handler, danskan som kom till Norge för fjällens skull och till Sverige för kärlekens. Jägmästare och byråkrat, men till sist kom längtan efter att känna skogen i händerna ikapp.
Läs mer om Mette

Kursen ges i samarbete med Slöjd Stockholm, Stockholms läns museum

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Information Covid-19