Hantverk & konst


En kurs där vi utforskar hur det är att tälja i färskt trä och där skaparlusten får utlopp.

Du får lära dig grundläggande täljgrepp med kniv, hur du använder yxa och skedkniv på ett säkert och effektivt sätt, vilka träd och träslag du kan använda samt klyvteknik. Vi går även igenom hur du slipar och håller dina verktyg vassa.

Slöjden var förr i tiden ett sätt lösa tillverkning av egna vardagsföremål och med sin egen kreativitet skapa vackra och funktionella föremål. Nu har slöjden fler funktioner där vi får utlopp för lusten att skapa själv, vara hållbara och skänka hjärnan avkoppling.

”Det är en härlig känsla när man tillverkat något med egna händer. Det är dessutom hälsosamt och avkopplande. Handen och hjärnan i samverkan gör att kroppen kopplar bort vardagsstress och tar fram skaparlusten” säger kursledaren Bengt Waldemarson.

”Nu känner jag mig trygg med att tälja med yxa och kniv. Det är så roligt och inspirerande det har öppnat en helt ny värld!" Anna-Lisa, kursdeltagare.


Nivå
Inga förkunskaper krävs

Material
Material ingår


Kursledare
Bengt Waldemarson är slöjdare och till vardags verksam i egna företaget Relationera.
På Instagram bengtwaldemarson hittar du bilder på Bengts slöjd samt filmer och bilder från tidigare kurser.Kursen ges i samarbete med Slöjd Stockholm, Stockholms läns museum


Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.