Språk

Tjeckiska

Ska du resa till Prag? Under de senaste åren har Tjeckien, och framförallt Prag, blivit en populär turistdestination med sina välbevarade historiska städer, slott och vackra natur. Många invånare i Tjeckien pratar tyska, förutom tjeckiska, och kan ibland engelska. men inte alltid. Det kan vara klokt och roligt att lära sig sig några enkla tjeckiska fraser. Kommunikationen blir lättare och du kan få ett trevligare bemötande.

Innehåll
En kurs för dig som kan lite tjeckiska och som snabbt vill komma igång med enkel vardagskommunikation. I denna kurs kommer du att lära dig vanliga ord och fraser på tjeckiska för att kunna prata och förstå när du är på resan i Tjeckien. Dialogerna utspelar sig i situationer man hamnar i som turist: på hotell, restauranger, flygplatser, tåg, bussar och affärer.

Förkunskaper
Denna kurs vänder sig till dig som är nästan nybörjare eller har gått en termin i tjeckiska eller känner att du vill börja om helt med dina tjeckiska kunskaper. Kursen är användbar för allmänt språkintresserade samt för dem som behöver grundläggande kunskaper i tjeckiska i sitt arbete.

Material
"Prosím, en introduktion till tjeckiska språket" av Peter Rovan, Pierangelo Sassola. Kan köpas i bokhandel eller på Adlibris.
Kursledaren använder även eget material.

Kursledare
Clara Saleh Svancarova

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.