Språk


Tyska

Den här kursen riktar sig till dig som aldrig läst tyska förut eller i mycket liten utsträckning. Fokus ligger på enkel kommunikation i vardagssituationer.

Vi bygger upp ett grundläggande ordförråd och du lär dig att presentera dig själv, samtala med en ny bekantskap och att prata om intressen och fritid. Första målet är att du ska våga prata, så att du kan känna dig trygg nästa gång du stöter på en tysk på Stockholms gator - tyskarna innehar nämligen plats 1 av alla turister som besöker Sverige! Vida känt för sin spännande historia och kultur är Tyskland även Sveriges största handelspartner och Europas viktigaste ekonomi.
Inled ett nytt äventyr och lär dig språket med dess ordförråd och struktur (som liknar svenskans mycket mer än man kan tro) och den lite krångliga men ack så logiska grammatiken! Det klarar vi av tillsammans!

Herzlich willkommen!

Förkunskaper
Inga

Material
Kursboken Lieber Deutch 1 2.0 av Annika Karnland, Anders Odeldahl, Lena Gottschalk, Lena Odeldahl, Christine Hofbauer och Joakim Vasiliadis.
ISBN: 9789147121298

Kursledare
Svenja Brinkmeier
Svenja är från Tyskland och brinner för språk och undervisning. Hon är examinerad lärare i tyska, engelska och filosofi med 10 års erfarenhet frånd grund- och gymnasieskolan i Tyskland och Sverige. Hon har även lett språkcafé på Hornstulls bibliotek i två år. Uppväxt i Bielefeld i nordvästra Tyskland, flyttade till Berlin för att sedan uppfylla sin livsdröm - att bo i hennes drömstad Stockholm.

Europarådets nivåskala

A1 – Jag förstår mycket enkla meningar, kan
ställa och besvara enkla frågor samt använda
enkla fraser.
A2 – Jag uppfattar huvudinnehållet i korta
tydliga och enkla budskap, meddelanden
samt fungerar i korta sociala sammanhang.
B1 – Jag kan i stora drag förstå många radio-
och TV-program, kan oförberedd gå in i
ett samtal om kända ämnen.
B2 – Jag förstår det mesta i nyheter och aktuella
TV-program, kan diskutera med infödda
på ett naturligt sätt.


Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.