Hantverk & konst


Väv egna handdukar

Handdukar i våffelväv att ta med till stranden? Eleganta hellinnehanddukar med monogram till brudparet? Tunna smidiga handdukar i naturmaterial att ta med på fjällvandringen?
Klassiska rutiga handdukar till köket? Slitstarka handdukar till hantverkarens grova händer? Mjukt badlakan med huva till barnet? Vardagshanddukar vävda av restgarner?
En modern hamamhandduk i bomull med frans?

Kom med på kurs där handduken står i fokus, väv den sortens handduk som passar just dina behov. Var och en planerar sin egen handduksväv med kursledarens hjälp och väver sedan sitt arbete i en golvvävstol.

Mål
Oavsett var du befinner dig i din vävning tar du steg framåt och får nya kunskaper. Vi går igenom alla moment från planering av väven till montering.

Nivå
Kursen vänder sig till alla oavsett förkunskaper, det är dock bra om du är lite flink i fingrarna då en handduksväv ofta innehåller ganska många trådar. Kursledaren anpassar nivån till den enskilda deltagaren.

Kursinnehåll
-Planering av väv inklusive bindningslära och garnberäkning
-Uppsättning av väv inklusive moment som varpning, solvning, skedning osv.
-Vävning inklusive praktiskt arbete i vävstolen och felsökning samt problemlösning
-Efterarbete inklusive montering
-Historik kring vävning och textilier
-Formgivning
-Materialkunskap
-Skötsel inklusive tvätt, förvaring, användning osv.
-Samtiden -vi pratar om materialinköp, utställningar, internetresurser osv.

Kursledaren visar delar ur sin samling av handdukar.Kurstillfällen
Tisdag-torsdag klockan 16.30-19.45, åtta tillfällen med start 3/9 2019.


Ledare
Helena Taivassalo, textilkonstnär och handvävare


Bra att veta
Kursledaren kontaktar deltagarna via e-post före kursen för att diskutera deltagarens enskilda vävar. Speciellt inför intensiva kurser är det viktigt att ha en kontakt före kursstart så att båda parter kan förbereda material inför kursen.

Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.