Övrigt

Viola Gråstens färgrevolution

Viola Gråsten skapade sensation 1952 med mönstret ”Oomph”. Mönstret var nyskapande med sina ringlande trianglar och fräcka färgnyanser. Hon inledde sin karriär på NK:s textilkammare och har kallats ”Tygvärldens rebell”. Föreläsaren Maria Jernkvist berättar om personen och formgivaren Viola Gråsten och visar tyger och mönster från hela hennes karriär.

Efter föreläsningen har deltagarna möjlighet att ställa frågor till Maria Jernkvist

Föreläsare
Maria Jernkvist är tygsamlare med bred kunskap om svenska och finska textilier från 1950- till 1970-tal. Hon höll i våras den digitala föreläsningen "Marimekko och det finska tygundret," en föreläsning som snabbt blev fullbokad och mycket uppskattad.

Plats
Föreläsningen är digital och sker på den digitala mötesplattformen ZOOM och på Youtube. För att delta behöver du en dator eller smartphone/surfplatta med internetuppkoppling. Du kommer få länk och mer information om hur du deltar i föreläsningen senast dagen innan.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före start. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.