Tillbaka

Stockholm läser-författare hos Vuxenskolan

Det var många som trotsade smömassorna för att ta sig till författarsamtalet mellan Inger Edelfeldt och Annika Estassy Lovén. Väl på plats bjöds en varm stämning i kontrast till snön utanför.

Det märktes att de båda författarna trivdes och det gjorde publiken också. Samtalet färdades mellan uppväxtförhållanden, andlighet och, naturligtvis, författarskapets villkor.

Inger Edelfeldt är mycket produktiv och har skrivit ett 40-tal böcker. Hon växlar mellan flera former av konstnärskap, bland annat är hon illustratör.

Gör du allting samtidigt?

-Nej, jag går in i en sak i taget, när jag skriver så fokuserar jag helt på det. 

Illustrerar du dina egna bokomslag?

- Ja, jag vill att ha koll på allt, skriver till och med baksidestexterna, säger Inger Edelfeldt.

Boken Det hemliga namnet av Inger Edelfeldt är utsedd till årets bok av Stockholm läser, som varje år ordnar bokcirklar, författarsamtal och andra evenemang med anknytning till en utvald bok.

Publiken hos Vuxenskolan i Stockholm fick ett unikt möte med människan bakom boken och en fin novemberkväll innan det var dags att bege sig hemåt. Förhoppning finns om fler lässtunder med böcker av kvällens huvudperson. Nästa höst kommer en novell-samling och redan nu är ytterligare en bok färdigskriven.

 

Annika Estassy Lovén är författare (Norstedts) och chef för Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm