Tillbaka

Världens Största Musikfestival

Mellan den 5 och 11 oktober går Världens Största Musikfestival av stapeln över hela Sverige. Som en del av festivalen ordnar Studieförbundet Vuxenskolan flera spelningar i Stockholm, bland annat på Nalen.

Först ut är Tuben i Farsta. På tisdagkvällen den 6/10 spelar unga band där, alla från Vuxenskolans musikverksamhet The Tube. Banden som spelar är Sharp Bone, Exit och Alister.

- Vi är glada över samarbetet med Tuben säger Jonas Gustavsson som är musikmedarbetare på Studieförbundet Vuxenskolan i Stockholm.

- Tuben är en ung modern scen och ett bra ställe för oss att presentera de unga banden från vår verksamhet.

Onsdagen den 7/10 är det en spelning på Kolingen i Gamla stan. Temat är unplugged och trubadurkväll. Rockbandet Bohemian Lifestyle spelar ett akustiskt set och trubadurbandet Levin Pohl framträder.

På Nalen arrangerar The Tube Club spelningar både fredag den 9/10 och lördag den 10/10. På fredagen blir de en helafton med temat pop och rock. Banden som spelar är The Alloy Six, Gunget, Chanson Yé Yé, Supralunar, Stofilerna, Wretched Dynasty och Allwin.  Lördagen bjuder på tyngre och hårdare musikgenrer som metal, hårdrock och punk. Banden som spelar är Skamgrepp, Beyond Vision, Ban Bianca, Marerith, HOG, Instinct och Apocalypse Orchestra.

- Det är oerhört betydelsefullt att så många människor får mötas och spela tillsammans, säger Gunnar Elvin som är enhetschef på Studieförbundet Vuxenskolan i Stockholm.

- Vi är glada att få möjlighet att visa upp en del av vår stora musikverksamheten.

Bakom festivalen står Sveriges samlade studieförbund som under festivaldagarna gör det möjligt för lokala musikanter över hela landet att delta och framföra musik.

Varje år deltar 146 000 personer i musikstudiecirklar och det arrangeras över 127 000 konserter och spelningar, allt i regi av landets olika studieförbund. Med Världens största musikfestival vill studieförbunden tillsammans hylla det svenska musikundret och uppmärksamma de gemensamma insatserna för musik och lärande – folkbildningens betydelse för ett lokalt kulturliv för alla!

Vad innebär Världens största musikfestival?

Bakom festivalen står studieförbunden ABF, Studiefrämjandet, Studieförbundet Ibn Rushd, NBV, Kulturens, Bilda, Folkuniversitetet, Medborgarskolan, Sensus och Studieförbundet Vuxenskolan. www.varldensstorstamusikfestival.se