Tillbaka

Aktuell teater hos Vuxenskolan

Ett till synes omöjligt möte över kulturgränserna, mellan Emina från Kosovo och Jonatan från Sverige. En föreställning som vill ge nya perspektiv och tankar. Som vill påminna om att tiggaren först och främst är en människa.

”Hjärtat har sin egen plånbok” är en musik- och berättarföreställning som handlar om ett till synes omöjligt möte över kulturgränserna. Den romska tiggarkvinnan Emina, från Kosovo, träffar en morgon Jonatan utanför HM på Hamngatan i Stockholm. 

Det är tidigt och innan de har pratat ett ord med varandra sitter Emina i läkemedelskarriäristen Jonatans bil på flykt undan både polisen och sin bror som vill hämta hem henne till ett giftermål i Kosovo. 
Vi vill i föreställningen undersöka kommunikationen mellan olika kulturer. Varför möts människor? Och varför inte?”

Berättarmusikensemblen är ett kreativt samarbete mellan scenberättarna Harleen Kalkat och Johan Theodorsson och musikern Andreas Risan. Föreställningen är regisserad av Jörgen Bodner.

Föreställningen presenteras av Berättarmusikensemblen i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Svenska kyrkan, Stockholms stift.

Datum och plats

  • sön 30 aug kl 13.00 i Hedvig Eleonora församlingshem, Jungfrugatan 2B (Diakonins dag)
  • sön 6 sep kl 19.30 i  Allhelgonakyrkan
  • mån 7 sep kl 19.00 Spånga församlingshus

Läs pressmeddelandet på mynewsdesk

Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm

stockholm@sv.se

www.sv.se/stockholm

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av 10 studieförbund. Vuxenskolan är det studieförbund som finns på flest orter i Sverige. Vi har ett brett utbud av kurser som är öppna för allmänheten. Vi har också en omfattande kursverksamhet för personer med funktionsnedsättning samt samarbete med flera hundra organisationer. Varav drygt 100 internationella kulturföreningar.

Studieförbundet Vuxenskolan hävdar alla människors lika värde och rättigheter.

Vår bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön.