Tillbaka

Biodling för unga och Läderhantverk är kursnyheter hos Vuxenskolan

Numera kan man lära sig Biodling för unga och Läderhantverk hos Vuxenskolan i Stockholm. Det är första gången som Studieförbundet Vuxenskolan här har dessa ämnen på programmet. Fler nyheter 2016 är kurser och studiecirklar i Redesign, Magdans för seniorer och Att skriva fantastik. Studieförbundet Vuxenskolan satsar även på kurser varannan vecka i bland annat Blyinfattat glas, Tvåändsstickning och Teater 50+.

Dessutom fortsätter alla populära kurser i kreativa hantverk och konst med över 100 kursstarter i vår.

- Klassiska kurser i måleri och teckning har åter fått ett uppsving, säger Annika Ingeson, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm.

- Våra målarkurser blir fler för varje termin, fortsätter Annika, trycket på platserna är stort och många kurser är redan helt fulltecknade.

Vi inleder säsongen med fler anmälningar än på många år, berättar Annika Ingeson. Det märks att det livslånga lärandet är etablerat idag och många tar chansen att utveckla sig på sin fritid.

Studieförbundet Vuxenskolan har kurslokaler på Kungsholmen och Södermalm. Vårsäsongen 2016 innehåller över 300 kurser och engagerar 70 olika kursledare bara i Stockholms stad.

Läs pressmeddelandet på mynewsdesk

Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm

stockholm@sv.se

www.sv.se/stockholm

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av 10 studieförbund. Vuxenskolan är det studieförbund som finns på flest orter i Sverige. Vi har ett brett utbud av kurser som är öppna för allmänheten. Vi har också en omfattande kursverksamhet för personer med funktionsnedsättning samt samarbete med flera hundra organisationer. Varav drygt 100 internationella kulturföreningar.

Studieförbundet Vuxenskolan hävdar alla människors lika värde och rättigheter.

Vår bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön.