Tillbaka

Hantverk och konst är bildningstrender i Stockholm

Hantverk och konst är populära ämnen i Stockholm. Det berättar Annika Estassy Lovén, chef på Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm med anledning av den bildningsrapport som Folkbildningsförbundet släppte nyligen. Rapporten beskriver bildningstrenderna i Sverige för 2015 och visar bland annat att språk intresserar flest. Bland språken ökar arabiska, thailändska och svenska som andra språk mest.

– I Stockholm kan vi se att intresset för kreativa uttryck är stort. Vi märker att fler vill gå alla våra kurser, men trenden hos oss är helt klart att områdena hantverk och konst växer, säger Annika Estassy Lovén.

Just nu planerar Studieförbundet Vuxenskolan flera hundra kurser inför hösten. Även i sommar kan man gå kurser, exempelvis i måleri och vävning. Nytt för den här sommaren är en kurs i att skriva barnbok.

– Det är en intressant rapport som kommit från Folkbildningsförbundet. Vi visste redan att bildningstörsten hos våra deltagare är stort men det är glädjande att få det bekräftat i rapporten, kommenterar Annika Estassy Lovén.

Bildningsrapporten från Folkbildningsförbundet går att läsa här:http://studieforbunden.se/medlemsservice/material/rapporter/bildningstrender-2015/

Presskontakt: Sara Kristensson, kommunikationschef, Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm.

 

Fakta om Studieförbundet Vuxenskolan

Förbundschef: Niklas Lundgren

Studiecirklar: cirka 50 000

Cirkeldeltagare: cirka 330 000

Kulturarrangemang: över 50 000

Deltagare i kulturarrangemang: cirka 3 miljoner

Cirkelledare: cirka 16 000

Avdelningar i Sverige: 31

Chef Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm: Annika Estassy Lovén

Klicka här för att se pressmeddelandet på Mynewsdesk

 

Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm

stockholm@sv.se

www.sv.se/stockholm

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av 10 studieförbund. Vuxenskolan är det studieförbund som finns på flest orter i Sverige. Vi har ett brett utbud av kurser som är öppna för allmänheten. Vi har också en omfattande kursverksamhet för personer med funktionsnedsättning samt samarbete med flera hundra organisationer. Varav drygt 100 internationella kulturföreningar.

Studieförbundet Vuxenskolan hävdar alla människors lika värde och rättigheter.

Vår bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön.