Tillbaka

Nya kurser hos Studieförbundet Vuxenskolan i höst

Författarkurser, hantverk och släktforskning är några av de mest populära ämnena när stockholmarna väljer kurser hos Studieförbundet Vuxenskolan. Nytt för i höst är kurser i mixed media, teckning för arkitektur och inredning samt kurser i bokutgivning för författare. Studieförbundet Vuxenskolan satsar också på varannanveckaskurser i bland annat sömnad och foto.

Nu till hösten ligger många i startgroparna för att lära nytt och utvecklas.

- Måleri, grundkurs i skrivande och smartphonekurser är ämnen som finns på vår topplista varje år. Populära ämnen hos våra deltagare och ämnen som vi fortsätter att jobba med. I höst blir det också flera nyheter. I oktober startar till exempel en hantverkskurs i mixed media för första gången. Det handlar om att skapa med en blandning av olika tekniker och material. Dessutom satsar vi på spännande föreläsningar på Biografen Victoria, säger Annika Estassy Lovén, chef för Studieförbundet Vuxenskolan i Stockholm.

- Förutom ämnen som resmål, konst- och kulturhistoria, har vi flera föreläsningar om psykisk ohälsa. Psykologen Thomas Tegenmark berättar om vad GAD, social fobi och panikångest innebär. Skådespelaren Viktor Åkerblom berättar om sin ADHD.

Vad ser du mest fram emot?

- Alla våra språkkurser. Som halvfransyska är jag förstås stolt över att vi erbjuder konversationskurs i franska. Men också att vi som enda studieförbund har kurser i indonesiska! Kurserna drar igång i början av september. Det blir en bra start på säsongen. Sen ser jag också fram emot alla våra kurser för personer med intellektuell funktionsnedsättning, säger Annika Estassy Lovén.

Läs pressmeddelandet på mynewsdesk

Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm

stockholm@sv.se

www.sv.se/stockholm

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av 10 studieförbund. Vuxenskolan är det studieförbund som finns på flest orter i Sverige. Vi har ett brett utbud av kurser som är öppna för allmänheten. Vi har också en omfattande kursverksamhet för personer med funktionsnedsättning samt samarbete med flera hundra organisationer. Varav drygt 100 internationella kulturföreningar.

Studieförbundet Vuxenskolan hävdar alla människors lika värde och rättigheter.

Vår bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön.