Tillbaka

Studieförbunden arrangerar Världens största musikfestival

Mellan den 5 och 11 oktober arrangeras Världens största musikfestival. Bakom festivalen står Sveriges samlade studieförbund som under festivaldagarna gör det möjligt för lokala musikanter över hela landet att delta och framföra musik. 

Det är oerhört betydelsefullt för så många människor att få mötas och spela tillsammans, säger Gunnar Elvin som är enhetschef på Studieförbundet Vuxenskolan i Stockholm.

Här får vi en möjlighet att visa upp en del av verksamheten.

Varje år deltar 146 000 personer i musikstudiecirklar och det arrangeras över 127 000 konserter och spelningar, allt i regi av landets olika studieförbund. Med Världens största musikfestival vill studieförbunden tillsammans hylla det svenska musikundret och uppmärksamma de gemensamma insatserna för musik och lärande – folkbildningens betydelse för ett lokalt kulturliv för alla! Festivalen kommer att arrangeras över hela Sverige – självklart även i Stockholm. Nu öppnar den regionala festivalstaben anmälningsslussen för musikanter som vill vara med att slå världsrekord.

Vad innebär Världens största musikfestival?

Bakom festivalen står studieförbunden ABF, Studiefrämjandet, Studieförbundet Ibn Rushd, NBV, Kulturens, Bilda, Folkuniversitetet, Medborgarskolan, Sensus och Studieförbundet Vuxenskolan. Hela Sverige är vårt festivalområde och under en vecka kommer studieförbunden att tillsammans ljudlägga Sverige med en stor mängd konserter och öppna scener.

 

Vem kan uppträda på festivalen?

Vem som helst får uppträda på Världens största musikfestival, oavsett ålder, genre eller om en är många eller en soloartist. Vi kommer att bereda plats för så många som möjligt att delta.

Hur anmäler en sig?

Kontakta ett studieförbund på din ort och berätta att du eller din grupp är intresserade av att vara med. Kanske vill ni också starta en studiecirkel för att få hjälp med fler spelningar och annat stöd i framtiden? Hör efter med oss! 

Läs mer om Världens största musikfestival på www.varldensstorstamusikfestival.se

Läs pressmeddelandet på mynewsdesk

Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm

stockholm@sv.se

www.sv.se/stockholm

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av 10 studieförbund. Vuxenskolan är det studieförbund som finns på flest orter i Sverige. Vi har ett brett utbud av kurser som är öppna för allmänheten. Vi har också en omfattande kursverksamhet för personer med funktionsnedsättning samt samarbete med flera hundra organisationer. Varav drygt 100 internationella kulturföreningar.

Studieförbundet Vuxenskolan hävdar alla människors lika värde och rättigheter.

Vår bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön.