Tillbaka

Studieförbundet Vuxenskolan värd för Slangbellan

Den 14 april delas årets Slangbellan ut  Författarförbundets debutantpris i kategorin barn- och ungdomslitteratur. 
– Vi är mycket stolta över vårt värdskap för Slangbellan i år. Alla måste hjälpas åt för att främja barn och ungas läsutveckling, säger Annika Estassy Lovén, chef för Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm.

Engagemang i läsfrämjande ger resultat. Läsandet i åldern 9-14 år har ökat och bokförsäljningen av barn- och ungdomsböcker har gått upp det senaste året. Glädjande nyheter, men det finns mer att göra. De flesta skolor har satt fokus på läsningen, efter att resultaten försämrats under flera år. Studieförbundet Vuxenskolan gör skillnad där skolan inte når ända fram, exempelvis genom särskilda insatser för barn med en annan språklig bakgrund, med funktionsnedsättning eller unga i utsatta livssituationer.

– Läsning är viktigt för att kunna lära, utvecklas och påverkaVi ser fram emot att få uppmärksamma ny barn- och ungdomslitteratur tillsammans med Författarförbundet och förlagen, säger Annika Estassy Lovén.

Tid: Tisdag den 14 april kl. 17.00 
Plats: Studieförbundet Vuxenskolan, Tjärhovsgatan 6 vid Medborgarplatsen. 

De nominerade är:
Josephine Bornebusch, Född fenomenalBonnier Carlsen
Wordpower! Vad gör det att man är ung lite nördig och oerfaren när man är på väg mot något större än sina egna tillkortakommanden. En intelligent och rolig bok om att använda sin kraft och begåvning, och resan dit.

Josefin Sundqvist, PappersväxtenUrax förlag
En innerlig och tänkvärd skildring av utanförskap och den kraft som fantasi och vänskap besitter. Med fin känsla för ordens valörer och ett oväntat bildspråk, där samtid möter tradition i valen av motiv och perspektiv, skapas spänningen i berättelsen.

Ylva Hillström, KonstAlfabeta bokförlag
En bok som genom sin fördomsfria och initierade syn på konstbegreppet är en trampolin ut i konstrymden. Man lockas ständigt att lägga den ifrån sig för att pröva de konstnärliga impulser läsandet ger. En bok som öppnar gränser och inte lämnar någon utanför.

För mer information om författarna hänvisar vi till förlagen.

Klicka här för pressmeddelandet på Mynewsdesk.

Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm

stockholm@sv.se

www.sv.se/stockholm

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av 10 studieförbund. Vuxenskolan är det studieförbund som finns på flest orter i Sverige. Vi har ett brett utbud av kurser som är öppna för allmänheten. Vi har också en omfattande kursverksamhet för personer med funktionsnedsättning samt samarbete med flera hundra organisationer. Varav drygt 100 internationella kulturföreningar.

Studieförbundet Vuxenskolan hävdar alla människors lika värde och rättigheter.

Vår bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön.