Tillbaka

Vuxenskolan mottog Framtidens Musikpris

Vid en festlig tillställning på Swedish Music Hall of Fame tilldelades Studieförbundet Vuxenskolans verksamhet Gateway Music Framtidens Musikpris i kategorin ”Nyskapande innovativt projekt”.

- Det är extremt roligt att stå här och ta emot Framtidens Musikpris! Det är liksom ett kvitto på att man gör någonting bra, säger en medtagen Jon Skoog, musikansvarig på Gateway Music.

- Extra roligt att få ta emot priset i närvaro av ungdomar från verksamheten närvarande, fortsätter Jon.

Vid prisutdelningen uppträdde några av ungdomarna från Gateway som redan fått en skjuts i sina karriärer. Mabel & Claudia Kelley har haft framgångar på Svensktoppen samt Joel Fungz som framträtt med flera etablerade artister.

Gateway Music med sin studio vid Hornstull i Stockholm är en plats som samlar ungdomar från Stockholms förorter till studiecirklar i bl a musikproduktion. Ungdomarna har hållit på ett tag men vill gå vidare. Hos Gateway Music kan de bygga upp spetskompetens. Gateway är ett komplement till den breda musikverksamhet som Vuxenskolan driver sedan länge.

- Vi har satsat på att tänka utanför boxen. Vi vill stärka individerna. Genom Gateway fångar vi upp unga som vill satsa på musiken, det är kul att studieförbunden kan göra skillnad, säger Jon Skoog.

Studieförbundet Vuxenskolan firar idag och gläds över det fina priset.

- Det är verkligen stort att få det här erkännandet säger Annika Estassy Lovén, chef för Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm.

- Folkbildningen har en roll att spela genom att använda musiken till att ge mening och struktur åt unga människors liv, fortsätter Annika Estassy Lovén.

- Och med hjälp av Jon Skoogs talanger både som producent och mentor har vi dessutom kunnat bidra till att flera av våra ungdomar hittat en väg in i svenskt musikliv.

--

Fakta Gateway Music

Gateway Music med sin studio på Bergsunds strand 43 vid Hornstull är en plats som samlar ungdomar från Stockholms förorter till studiecirklar i bl a musikproduktion. Studion öppnade 2014. I juni 2015 öppnade även en studio i Kista.

Integration. Inrymt tillsammans med Kompasshuset (en verksamhet för nyanlända och arbetslösa) Vuxenskolans lokal vid Hornstull – ett aktivt kulturhus där många föreningar har verksamhet. 600 personer möts där varav 250 ungdomar.

Folkbildning med spets. I studiecirkelform når ungdomarna spetskompetens, Gateway music är ett komplement till den breda musikverksamhet som Vuxenskolan driver sedan länge.

Genus. På Gateway är tjejerna lika ofta musikproducenter som killarna. 50% killar och 50% tjejer deltar. Inom projektet finns även branschkunskap, dans och rap, även där tar både killar och tjejer plats.

--

Ovan nämnda ungdomar från Gateway Music som uppträdde vid prisceremonin

Mabel & Claudia Kelley

Mabel Zewdie 17 år bildar tillsammans med Claudia Marzec 21 år duon ”Mabel & Claudia Kelley”. Tjejerna är från Skärholmen och har bl.a. ställt upp i talangtävlingen Nästa nivå. Just nu tävlar tjejerna på Svensktoppen och har gått vidare till top 5. Båda sjunger RnB på engelska och svenska.

https://www.facebook.com/mabelclaudiakelley?fref=ts

https://www.youtube.com/watch?v=CzZABLl1kYM

Joel Fungz

Joel Fungula 18 år är från Hässelby och var med redan då studion låg i Skärholmen. Han var då med i en trio som hette ”Svart & Vit”. Tillsammans Thrife Jack och Nasim Feili spelade Joel in videon ”hemmaplan” med den etablerade artisten Ismail Essakalli från gruppen Slag Från Hjärtat. Jon Skoog producerade musiken och videon har nu fler än 300 000 visningar på youtube. Idag satsar Joel på en solokarriär under namnet Joel Fungz och har varit förband åt flera kända artister (Allyawan, Ivory, Adam Kanyama)

https://www.youtube.com/watch?v=u8c37XU6DEc

--

Framtidens Musikpris arrangeras av Riksförbundet Unga Musikanter tillsammans med följande samarbetspartners: KulturskolerådetSwedish Music Hall of FameSKAPFST,MusikförläggarnaStatens MusikverkSYMFSvensk ScenkonstSpotifySTIM:s promotionsnämndFramtidens Musikpris delas ut i tre kategorier och tilldelas dem som i dag skapar möjligheter för ett rikt framtida musikliv: pedagoger, organisationer, ensembler samt för barn och unga som tar egna initiativ. 2015 års vinnare är Vanja Flensner och Frida Joelsson(i kategorin ”Bästa Ungdomsinitiativ”), Per Björkqvist (”Enastående Pedagogisk Gärning”) och Jon Skoog och Alvaro Lavagno med The Gateway (”Nyskapande Innovativt Projekt”)

www.framtidensmusikpris.se

Riksförbundet Unga Musikanter rum.se

Läs vårt pressmeddelande på mynewsdesk

Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm

stockholm@sv.se

www.sv.se/stockholm

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av 10 studieförbund. Vuxenskolan är det studieförbund som finns på flest orter i Sverige. Vi har ett brett utbud av kurser som är öppna för allmänheten. Vi har också en omfattande kursverksamhet för personer med funktionsnedsättning samt samarbete med flera hundra organisationer. Varav drygt 100 internationella kulturföreningar.

Studieförbundet Vuxenskolan hävdar alla människors lika värde och rättigheter.

Vår bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön.