Teckna & måla

Olja, akryl, akvarell, teckning?

Inom dig finns en konstnär. Är det dags att locka fram hen? Vill du komma igång med målning? Med teckning? Vi har många olika kurser inom måleri och teckning. Både du som är nybörjare och du som är mer avancerad målerientusiast hittar kurser som passar din nivå. Använd sökfunktionen ovan för att hitta den kurs som passar dig och dina intressen.

Testa nya tekniker
Hos oss kan du även testa olika tekniker som kalligrafi och kurbitsmålning. Kanske är det dags att utveckla ditt måleri i en ny riktning?

Gilla vår facebook-sida Teckna & måla. Där kan du få tips om tekniker, utställningar, målare och prata med andra som också gillar målning.

Klicka på kategoribilderna nedan för att hitta våra kurser.

Ledare

Våra lärare är välutbildade, har lång erfarenhet av undervisning och är själva utövande konstnärer.

Therese Jonsson Szatek, arbetar som bildkonstnär framförallt med teknikerna akvarell och blyertsteckning. Hon är utbildad på Göteborgs konsthögskola Valand där hon examinerades 2007. Parallellt med sitt egna konstnärskap undervisar hon i måleri och teckning på Österlens Konstskola och Studieförbundet vuxenskolan. Mer info om Therese arbete finns på www.thereseszatek.se

Sofi Lardner Häggström är konstnär och utbildad vid Konsthögskolan Valand i Göteborg. Hon har undervisat i måleri och teckning sedan 2009. Sofi arbetar själv mest med oljefärg, gouache/akvarell och videoinstallationer. Mer info om Sofi finns på www.lardnerhaggstrom.se

Dipak Lahiri är arkitekt, bildlärare i grundskolan och gymnasiet (1983-2007), grafisk designer, illustratör, kalligraf och teckningslärare hos flera studieförbund (1980- idag).

Mia Malcyone har jobbat med färg och form sedan tonåren. I sju år studerade och arbetade hon som konstnär i New York där hon bl.a. målade muralmålningar Trompe lóeil och faux finish på stora byggnader. De senaste åren har hon ägnat sig åt konstnärligt skapande, foto, remake, måla med chalk paint och att dela med sig av sina kunskaper genom olika workshops i sin studio och butik Ecospace. Mer info om Mia finns på miamalcyone.webrooms.se.

Lisa Stålspets är konstnär utbildad på Kunstakademiet i Trondheim, Norge och Konstfack i Stockholm. Lisa Stålspets har ställt ut i Sverige, Norge, Finland och Tyskland och jobbar med bland annat med måleri och teckning. För mera information se hennes hemsida lisastalspets.com