Dans

Här får barnen genom lek- och rytmikövningar öva kropps- och rumsuppfattning, smidighet, rytm och samarbete i en miljö där fantasi och dansglädje är ledande.

På barndansen utmanas vi i koordination, koncentration, samebete, och musikalitet och delar vår dansglädje med varandra i salen. "Fantasi" och "kreativitet" är nyckelord och vi är alla med och skapar en magisk atmosfär. Samtidigt som vi lär oss tekniska grunder i tre dansgenrer: balett, modern dans och jazzdans, leker vi även fram den egna rörelsen som representerar var en av oss. Vi strävar efter att att stärka den egna självkänslan och betonar vikten av att visa respekt för varandra. Kursen ger en introduktion till dansens uttryck och form i miljö som är trygg, kreativ och glädjefylld.

Upplägg
1. Upprop
2. Uppvärmning
3. Lekfulla övningar, improvisation, koreografi
4. Avslappning och avslut

Under kursen kommer barnen få möta olika typer av musik, allt från instrumentell hiphop, klassisk musik, salsarytmer, afrikanska beats, barnvisor och kommersiell pop.

Nivå/Förkunskaper
Inga. Danspedagogen anpassar undervisningen utefter barnens förutsättningar och lägger vikt vid att skapa gemenskap, bygga samarbete och stärka varje individs självkänsla.

Bra att veta
Kom och prova på en gång kostnadsfritt, men anmäl dig först!
Vi skickar kallelse/faktura ca 2 veckor innan kursstart.
Ev. inställd lektion meddelas via sms.

VÄLKOMSTRABATT 20%
För alla nya deltagare hos Dansverket Botkyrka har vi nu en rabatt på 20% för respektive kurs man anmäler sig till. Ange VÄLKOMSTRABATT I meddelande vid anmälan.

Har ni frågor? Ring eller maila Verksamhetsansvarig:
Karin Johansson Dansverket Botkyrka/ Södertälje 073- 525 26 89/ karin.johansson@sv.se