Hälsa & välbefinnande

Äter du hela tiden saker du bestämt dig för att låta bli?

Har du, under senaste året, någonsin ätit mer "sötsaker" än du tänkt dig och/eller fortsatt använda "sötsaker" när du inte tänkt dig det?
Känt att du vill eller behöver ändra ditt sätt att äta eller handskas med "sötsaker"?
Har du, under senaste året, någonsin varit helt upptagen av tankar på när du skall få äta eller köpa "sötsaker"?

Har du, under senaste året, någonsin använt "sötsaker" för att lindra känslomässigt obehag, såsom nedstämdhet, ilska eller tristess?
Och med sötsaker menar jag bröd, pasta, snabbmat, godis, fika eller andra produkter du triggar på.
Dessa är några av de konsekvenser vi med sockerberoende kan känna igen oss i. Vår relation till mat/sötsaker är inte normal. Om man ser till den riktiga orsaken till att vi äter.

Upplägg
Den här kursen vänder sig till dig som vill bli fri ditt sockerberoende en gång för alla.
Du kommer få lära dig mer om ditt beroende och hur du kan hantera det samt få verktyg till att leva ett sockerfritt liv.

Kanske har du som jag jojo-bantat i flera år, Och sedan känt dig så misslyckad för att du inte klarat av att hålla dig smal.
Men du behöver inte skämmas, utan du har säkert tänkt att det handla om karaktär men det kan jag tala om att det inte gör. Utan om en hjärnsjukdom.
I min kurs kommer du få kunskap som ger dig större förståelse för beroendesjukdomen
Du kommer få verktyg som gör att du kan hantera dessa situationer när dom kommer igen.


Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Kursmaterial
Du kommer att få en pärm som du personligen bygger under kursens gång.

Kursledare
Lina Björk har levt som sockerberoende näst intill hela sitt liv, det började redan som litet barn och livet har vart en kamp, mot vikten, ständig jakt på att bli smal.
Och med jojobantning. Det var inte förens hon läste boken sockerbomben som hon insåg att hon levde med beroendesjukdomen, och gick då in i behandling som fått henne nu att kunna hantera sin sjukdom och fått kunskap och verktyg i att leva ett liv fritt från socker. Och dessa kunskaper och verktyg kommer du nu få tillgång till i kursen.

LINA BJÖRK.
Under min tid inom träningsbranschen så började jag märka hur jag slets mellan att leva hälsosamt och en mental besatthet utav att äta onyttigt, och även fast jag tränade så kände jag att det va nått som var fel, och det var när jag jobbade som behandlare själv som jag insåg mitt eget missbruk och hörde då talas om sockerberoende, och att det är samma del av hjärnan som är aktiv i alla missbruk.
jag kan nu med min egna erfarenhet ge utav tips och råd, kunskaper från behandling och fakta från pluggande, och sedan knyta ihop detta med min bakgrund som Life coach, och behandlare.
Till att inspirera dig att förändra ditt liv.

Dag och Tid
Måndagen den 21 Januari, 18 ggr
(Första 4 veckorna träffas vi måndagar och torsdagar, efter det 1 gång i veckan på måndagar)


Bra att veta
- Vi skickar en kallelse/faktura ca 2 vecka före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.
- Fri parkering finns i anslutning till lokalen.

Utvecklingsmöjligheter
Matlagning - Antiinflammatorisk och stärkande
Mat kursen för dig som vill få praktiska tips och lära dig att laga maträtter som är enkla och med bra råvaror fyllda med näring samt utan socker, tillsatser och gluten.
10 ggr, start Torsdagen den 21/2-2019För mer information kontakta Lina Björk via epost info@livingbalance.se, hemsida http://livingbalance.se/
Eller till Studieförbundet Vuxenskolan Camilla Brännbäck 08-120 55 104 eller via epost camilla.brannback@sv.se