Trädgård, hus och hem


Detta är en av våra absolut populäraste utbildningar och är en halvdistansutbildning. Vårt mål är att varje deltagare ska få kunskaper i att planera, anlägga och genomföra en odling, samtidigt som du arbetar som vanligt.

Som deltagare påverkar man kursens exakta innehåll inom dess ramar. Man träffas en helg i månaden på Överjärva Gård i Solna, där en stor del av utbildningen är praktisk i en övningsträdgård där vi följer varje säsong genom odla grönsaker. Vi träffas ungefär en helg i månaden från februari till och med oktober, där emellan eget arbete.

Nivå/ Förkunskaper
Nybörjare

Upplägg
I denna trädgårdskurs går vi igenom bl. a odlingsteori, marklära, jordförbättring, komposthantering, växtskydd, trädgårdsplanering, ritteknik, köksträdgården med olika odlingstekniker.

Vi går också igenom kryddträdgården, ettåriga blommor, perenner, beskärning, odling av träd och buskar samt vissa anläggningsmoment (till exempel vatten i trädgården, sten- och plattsättning och betonggjutning).

Träff 1: 16-17 februari
Träff 2: 16-17 mars
Träff 3: 13-14 april
Träff 4: 4-5 maj
Träff 5: 25-26 maj
Träff 6: 15-16 juni
Träff 7: 20-21 juli
Träff 8: 17-18 aug
Träff 9: 21-22 sep
Träff 10: 26-27 okt

För mer information om kursen kontakta ulla-karin.gripenstam@sv.se

Kursledare
Våra kursledare genomgår SVs pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Utvecklingsmöjligheter
Denna kurs är lämplig kan användas som språngbräda för en flerårig utbildning inom trädgård eller som avstamp för att starta eget.

Bra att veta
Vi skickar kallelse/faktura via e-post inför kursstarten.