Dans

Hip hop- kurs med fokus på ett feminint kroppsuttryck

I denna kurs övar du smidighet, skarphet och energi. Vi repeterar och lär oss dansteknik från hip hop och jazz samtidigt som vi fokuserar på att lyfta fram det egna feminina kroppsuttrycket. Du får uttrycka starka, kaxiga och "sassy" rörelser. Varje lärare sätter sin egen prägel på stilen i form av musik och dansgenre.

Nivå/ Förkunskaper
Nybörjare/fortsättning. Tidigare dansvana är rekommenderad då vi går lite fortare fram.

Bra att veta
Ta med svettvänliga sköna kläder. Sneakers eller gympaskor på fötterna.
Vi skickar kallelse/faktura på mail innan kursstart.

Lärare
Karin Johansson är utbildad ämneslärare på Dans- och Cirkushögskolans Ämneslärarutbildning. Förutom sin 5-åriga utbildning på DOCH har hon tidigare utbildat sig på Lunnevads folkhögskola samt Broadway Dance Center, NY. Hon har undervisat gymnastik och dans i över 10 år och har alltid känt att pedagogrollen varit en naturlig roll som ständigt utmanat och gett henne glädje.

På mina lektioner vill jag skapa ett klimat som är tryggt, glädjefyllt och samtidigt utmanande. Under klass utforskar vi kroppens funktioner och potentialer på ett avslappnat sätt genom koreografi, teknikövningar och improvisation. Jag strävar efter att mina elever ska våga testa sådant de tidigare inte testat. Vi är här för att utforska och lära. Att göra fel är något positivt och en del av den processen. Tillsammans låter vi vår kreativitet ta oss till nya platser där vi får chans att upptäcka vår individuella danskropp med dess uttryck och egenheter.

Har ni frågor? Ring eller maila Verksamhetsansvarig:
Karin Johansson Dansverket Södertälje 073- 525 26 89/ karin.johansson@sv.se