Feministisk bokcirkel "Duktiga flickors revansch"

Feministisk bokcirkel "Duktiga flickors revansch"

Beteendevetenskap, Humaniora, Funktionsnedsättning

"Prestationsprinsessor", "duktiga flickor". Samhällets syn på högpresterande kvinnor skevar. Vi har bland annat hört röster som menar att kvinnor ska sluta vara duktiga och sänka kraven på sig själva, men är det verkligen rätt väg att gå? I själva verket har vi mycket att lära av den duktiga flickan. Flit, strävsamhet och höga förväntningar möjliggör klassresor, krossar glastak och får drömmar att slå in. Nu tar Birgitta Ohlsson revansch för den duktiga flickan. Med utgångspunkt i sitt eget liv visar hon att duktighet och höga prestationskrav inte behöver vara en börda. Det kan lika gärna vara ett maktmedel och ett redskap på vägen mot ett mer jämställt samhälle.

I den här boken går Birgitta Ohlsson ut med ett personligt och politiskt försvarstal till de duktiga flickorna, och visar vilken kraft och frihet som kommer med att vara "duktig".

Nivå/ Förkunskaper
Nybörjare

Upplägg
Vi läser och går igenom ett metodmaterial där vi bemöter frågor som vad är en duktig flicka, feminism, härskartekniker och mycket mer. Vi möter dessa ämnen tillsammans under kursens gång.
En bokcirkel med samtal kring bokens ämnen psykisk ohälsa, feminism, härskartekniker och fällor i livet som kvinna.

Kursledare
Mansha Alam


Bra att veta
Vi skickar kallelse/faktura inför kursstarten.
Boken finns i vanlig bokform, ljudbok och e-bok. Vad ni vill ha meddelar ni i anmälan.
Materialkostnad tillkommer