Mat & dryck

Fermentering av grönsaker är en gammal konserveringsmetod och är som ett hantverk. Det bygger på kunskap, övning, övning, övning och en stor portion tålamod då biologiska processer tar tid - vi visar dig hur.

Kursstart ej klart, datum kommer inom kort för kurs under hösten.

Fermentering sköter sig nästan helt själv och resultatet är både gott och supernyttigt.

Hälsovinster med att äta fermenterad mat
• Din kropp tar upp fler vitaminer och mineraler
• Dina tarmväggar stärks
• Du stärker ditt immunförsvar
• Du håller dig mätt längre och kan undvika att småäta

Du lär dig
• Lämpliga grönsaker
• Biologiska processer
• Syrning
• Kryddning
• Att ha tålamod

Bra att veta
Vi skickar kallelse/faktura inför kursstarten.


Kursledare
Maj Östberg Rundquist är fil kand i måltidsekologi, kostrådgivare samt har skrivit boken "Bli sockersmart!".
Alla våra kursledare är erfarna, engagerade och uppdateras kontinuerligt genom SV utbildningsprogram.