Dans

En introduktion till schottis och polska

I denna kurs kommer du lära dig grunderna inom svensk folkdans/pardans. Med utgångspunkt i pardanserna schottis och polska kommer vi arbeta med folkdansens estetik i förhållande till bland annat placering, balans, samdans och musikalitet. Dessa kunskaper kan du sedan använda för att snabbt ta dig an fler pardanser på det sociala dansgolvet. Du kommer dansa själv och i par, och du kommer dansa med alla i gruppen och får testa att både föra och följa.

Nivå/ Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Ingen partner behövs
- alla dansar med alla.

Du tränar
• Kroppsmedvetenhet och koordination
• Balans och grounding
• Placering och hållning
• Rotation
• Musikalitet
• Pardans och samdans
• Tekniska grunder inom folkdans
• Typiska stegmönster inom folkdans

Bra att veta
Ha bekväma kläder och skor med hal sula (gärna lädersula), alternativt strumpor till att börja med. Vi kan prata om skor vid första tillfället. Läraren kommer även ge förslag på var man kan hitta sociala dansgolv med folkdans.
Vi skickar kallelse/faktura innan kursstart via e-post.

Lärare
Kirstine är utbildad danspedagog med folkdansinriktning från Dans och Cirkushögskolan i Stockholm samt Eric Sahlström Institutet i Tobo. Hon är uppväxt med folkdans och -musik, har dansat hela sitt liv och har undervisat både barn, unga och vuxna på alla nivåer under de senaste tio åren. Kirstine brinner för att ge människor i alla åldrar möjlighet att utforska sin rörelsepotential. I dansen med de yngsta barnen arbetar hon med ett brett spektrum av rörelsekvalitéer som barnen sedan kan utveckla åt vilken genre som helst.

Det absolut viktigaste för mig när jag undervisar är kontakten med mina elever. Jag är positiv, engagerad och uppmuntrande i min undervisning, vilket motiverar och inspirerar till kreativitet och dansglädje. Samtidigt utstrålar jag lugn och arbetar aktivt på att skapa ett tryggt rum där alla känner sig sedda och hörda, och där alla har möjlighet att utvecklas utan rädsla för att göra fel. Min målsättning är att det ska vara roligt och samtidigt utmanande och lärorikt att dansa - oavsett ålder och nivå!

Har ni frågor? Ring eller maila Verksamhetsansvarig:
Karin Johansson Dansverket Botkyrka/Södertälje 073- 525 26 89/ karin.johansson@sv.se