Dans

Engagera, inspireras och fyll på! En mötesplats för danspedagoger med fortbildning och pedagogiskt utbyte.

Vi på Dansverket är stolta av att arrangera workshop med Clara Björk!

För dig som är verksam danspedagog/koreograf/dansare och vill fylla på med ny inspiration och kunskap.

Tid: Lördag 14 mars kl 14.00-17.00
Plats: Huddinge station, Patron pehrs väg 8, 1 min från pendeltåget.
Pris: 295 kronor

Om Clara:
Clara Björck arbetar som adjunkt i jazzdans på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm och har utöver det arbetat som frilansande pedagog, koreograf och dansare. I sin undervisning har hon mött både barn och vuxna, professionella och nybörjare i workshops, längre konstnärliga processer och "på klass" och har ett stort intresse för hur man kan utveckla den samtida jazzdansen både konstnärligt och i undervisningssituationer.


Vi delar in eftermiddagen i två pass på 90 minuter.

14.00-15.30 Jazz

Första passet kommer innehålla en längre uppvärmningsklass och arbete med koreografi.
Om min klass: Med en bas i jazzens dynamiska grunder: låg tyngdpunkt, suspension, musikalitet och form har jag byggt en klass där du som deltagare ska få möjlighet att arbeta igenom kroppen och få med dig inspiration in i din egen verksamhet, vare sig du undervisar eller är dansare. Klassen innehåller båda improvisation och koreograferat material och syftar till att du ska få möjlighet att utforska, utmanas och svettas i ett tryggt rum.
Jag är starkt influerad av min samtid och försöker inkorporera flera av jazzens olika uttryck – utan att för den skull släppa dess tradition.

15.30-17.00 Improvisation och komposition

Andra passet kommer ägnas åt att arbeta med improvisation och komposition i jazzdans där fokus kommer ligga på att mötas och arbeta kreativt i en öppen och tillåtande atmosfär.