Hantverk & konst

En onlinekurs för dig som har ambitionen att bli en bättre fotograf med ökad möjlighet att sälja dina bilder.

Kursen sker digitalt och efter en gemensam introduktion via Zoom, så kommer resterande kurs att ske helt individuellt med dig utifrån dina förutsättningar och resultat över tid.
Kursledaren Lars Danielsson kommer att boka upp åtta individuella handledningstider (ca 45 min per gång) med var och en av deltagarna där ni går igenom och analyserar veckans fotouppgift.

Du bör ha grundläggande kunskaper och lite fotovana för att kunna tillgodogöra dig kursen. Du måste ha en systemkamera gärna med ett objektiv med variabel brännvidd, tillgång till en dator och en email adress.

Du lär dig:
• Grundläggande fototeori
• Bildkomposition
• Hantera ljuset
• Analysera dina bilder
• Ta säljbara bilder

Online
Du kommer i god tid innan kursstarten få instruktioner om hur du loggar in på kursen och deltar. För att genomföra kursen behöver du tillgång till dator, headset och internetuppkoppling.

Bra att veta:
• Detta är en distanskurs som hålls online.
• Länken till kursen skickas till dig dagen innan kursen startar.
• Vi skickar kallelse/faktura via e-post inför kursstarten.

Kursledare
Lars Danielsson intresse för fotografering startade när han var endast sex år och fick sin första kamera av sin mor. Intresset lede till en framgångsrik karriär som började med att Lars sökte sig till Christer Strömholms fotoskola i Stockholm där han även sista året fick jobba som lärare på halvtid. Efter skolan blev han anställd hos fotografen i Östersund med uppgift att fotografera barn, bröllop och friarbilder, men framförallt för att ta bilder i mellannorrland för Expressen och Dagens Nyheter.
Lars starka drivkraft och ambition för fotografering gjorde att han tog klivet ut som frilansande fotograf med kunder så som Ericsson, Scania, Vingresor, Globetrotter med flera. Dessa kunder skickade honom på resor över hela världen.

En av Lars mest lättsålda bilder är en bild på sin överlyckliga treårige son i regnkläder och sydväst som får sin första fisk i en bäck i spöregnet. Bilden spreds och såldes i hela Europa för över 100 000 kronor på 70-talet.

"Idag är jag pensionär och tycker mig ha tid och möjlighet att delge mina kunskaper inom fotografering till dig som är genuint intresserad i att ta bra säljbara bilder."