Pedagogik

Denna föreläsning är för dig som jobbar som cirkelledare på Studieförbundet Vuxenskolan.

Från konflikt till kontakt en föreläsning med Linnéa Hällzon
Dag och tid: 21 september klockan 19.00-20.30
En föreläsning i konflikthantering för både nybörjare och för dig med erfarenhet. Jag kommer att berätta om hur vi kan kommunicera på sätt som skapar kontakt istället för konflikt. Vi kommer att gå igenom grunderna i NVC- som är en bra metod att kunna i utmanande situationer. Vi kommer även att prata om hur ni kan skapa ett bra samtalsklimat. Hur man för fram sin åsikt utan att skada andra

Föreläsningen är 45 minuter lång. Efter föreläsningen kommer det finnas möjlighet till samtal och reflektion.

• Uttrycka oss ärligt och lyssna med empati
• Lyssna efter behov, våra egna och andras
• Ta ansvar för våra egna reaktioner


Att vara cirkelledare är både ett jobb och ett hedersuppdrag. Vilka förutsättningarna än är för ditt uppdrag som cirkelledare så behöver du känna tydlighet och trygghet i din roll. Du är viktig. Vi vet att Studieförbundet Vuxenskolan har kompetenta och engagerade cirkelledare. Alla behöver kontinuerligt utvecklas i sin pedagogik och metod. Därför vill vi bjuda dig på denna föreläsning.

Kommunikationsmodellen NVC- nonviolent comunication


Online
Du kommer i god tid innan föreläsningen få instruktioner om hur du loggar in och deltar. För att delta behöver du tillgång till dator eller padda och internetuppkoppling. Det fungerar även med en mobil.

Bra att veta
• Föreläsningen är kostnadsfri.
• Föreläsningen är digital och du kommer kunna följa den via mobilen, datorn eller paddan.
• Länken till kursen skickas till dig dagen innan kursen startar.
• Du behöver klicka i "Jag tänker på miljön och vill få kallelser och fakturor via e-post istället för i brevlådan." när du anmäler dig för att få en länk till föreläsningen.

Föreläsare
Jag som håller i föreläsningen heter Linnéa Hällzon och jag kommer att göra mitt yttersta för att ni ska få en trevlig kväll!