Hantverk & konst

Lär dig att bygga en gärdesgård!

Gärdesgårdar har vi använt som stängsel i flera tusen år. De är vackra och ändamålsenliga. Detta är handens kunskap! En kurs för dig som vill kunna utföra jobbet själv!
De har sett något annorlunda ut i olika delar av landet. Hantverket från materialval, tillverkning av material till praktisk uppförande av en stabil gärdesgård.

Nivå/ Förkunskaper
Nybörjare - inga förkunskaper krävs.

Upplägg
Fredag: Teori och praktisk information och en rundvandring bland de gärdesgårdar som finns på området.
Lör-sön: Vi bygger en tät variant av rundvirke. Vi värmer vidjorna över en brasa. Du måste öva på att kunna se, hur du ska bygga vidare och vidare, för att det ska bli rätt på slutet. Vi bygger hörn och avslut. Vår erfarna kursledare hjälper dig.

Det är en praktisk kurs helt och hållet.

Kursdagar
Fredag 4/11 18.00 – 20.00
Lördag 5/11 09.00 – 17.00
Söndag 6/11 09.00 – 15.00
Plats: Överjärva gård, Solna

Kursledare
Ulla Alm har byggt gärdesgård i 35 år. Stilen kommer från Roslagen. Den är tät och i detta fallet byggd av rundvirke. “Om man är noggrann blir det väldigt vackert”, säger Ulla. “Det är viktigt att detta hantverk kommer att kunna utövas framåt i tiden. Sverige har varit fyllt av gärdesgårdar i flera tusen år.”

Bra att veta
Vi skickar kallelse/faktura inför kursstarten.

Vid sjukdom
Nu finns det inga Covid-restriktioner för kursverksamhet.
Vi bör även i fortsättningen hjälpas åt och ta ansvar för att förhindra nya smittspridningar genom att stanna hemma om du som deltagare har Covid/influensa-symptom.

Rabatt och tillgodo
För att få ta del av en rabatt eller tillgodo behöver du skriva aktuell rabattkod eller tillgodo i rutan för meddelande vid anmälan.
Rabatt eller tillgodo kan ej ges i efterhand när anmälan är genomförd.