Hälsa & välbefinnande

Gravidyoga
Att vara gravid innebär en stor förändring för kroppen och genom yoga och mental träning hjälper du dig själv och barnet i din mage att vara förberedda att på bästa sätt ta ”emot ”varandra.
Du gör dig mer redo för själva förlossningen och för allt nytt som ni tillsammans i fortsättningen får vara med om.
På kursen får du kunskap om enkla andningsövningar, avslappnande rörelser och positioner som är bra för dig och barnet i magen.
Övningarna hjälper dig andas och att slappna av både före, under och efter förlossningen.
Gravidyoga gör att du stärker kroppen och kan också lindra eventuella smärtor under graviditeten. Det är en säker och effektiv träning som har tagit hänsyn till de förändringar som sker i kroppen under en graviditet.
Oavsett hur du mår, om du har ont, mår utmärkt eller känner dig allmänt svullen i kroppen så är detta en träning som får dig och barnet att må bättre.


Ju bättre tillgång du har till dig själv och dina upplevelser ju bättre kan du handskas med alla dina kommande utmaningar!
- Med ökad avslappning och sinnesnärvaro stärker du dig själv och du höjer din egen kapacitet att handskas med smärta. Kroppen frigör endorfin som på naturligt vis höjer förmågan till smärtlindring.
- Du blir bättre på att ”släppa taget”, vilket också reducerar orosmoment och ökar din tillit!


Kursledare
Cathrin Lindroth


Cathrin Lindroth arbetar sedan 9 år tillbaka som Barnmorska och de senaste 8 åren på Förlossningen.
’’Jag tycker det är fantastiskt att få stötta och hjälpa kvinnor och deras partner under förlossningen. Älskar att arbeta som barnmorska.
Dagligen upplever jag vikten av andning och avslappning både hos gravida och icke gravida.

Yogar själv i någon form varje dag och upplever att det hjälper mig att bli bättre på att hantera stress, ge kroppen
återhämtning och läkning. Koppen bli starkare och smidigare.’’