Djur, natur & miljö

Hanteringskurs för hundägare

Tänk dig att gå från en hund som känner att hantering är något skrämmande och i värsta fall en skräckupplevelse för alla parter, till en hund som faktiskt själv väljer och uppskattar hanteringen!
Precis som det mesta är hantering något som går att träna, det handlar i grunden om att hunden ska ha en positiv känsla inför hanteringen, oavsett om det gäller kloklippning, borstning, hemmavård, veterinärvård osv.
Hantering handlar om att få hunden att känna sig trygg. Under hanteringskursen kommer vi lära hunden att den har valmöjligheter, vilket för hunden ger en känsla av kontroll, vilket i sin tur ger en trygg hund. Vi kommer göra övningar som t ex "the bucket game", förberedelse, haka-i-hand mm. Du kommer att få konkreta och skräddarsydda råd och tips som passar just Din hund.
Kursen består av en inledande teorikväll (utan hundar) samt 2 x 3 timmar praktik där hundarna kommer att hanteras såväl av sin/sina ägare som av andra personer. Vi hjälps åt med varandras hundar för att få ut så mycket som möjligt av träningen.

Schema

Teori torsdag 6 februari kl. 18-20:15
Praktik söndag 9 & 16 februari kl. 10 - 13
Det är nyttigt att vara med vid alla kurstillfällen för att få ut det mesta av träningen.

Om kursen

Kursavgift: 1500 kr.
För: hundar från ca 6 mån.
Anmälan är bindande.
Fika vid teorin ingår samt kurskompendium och en hemlig present till vovven!
Kursledaren är AMIGAs nya friskvårdsinstruktör, Isabella Hed-Tolppanen.