Hunddagisutbildning, Hundkunskap

Hunddagisutbildning, Hundkunskap

Djur, natur & jakt


Hundkunskap för dig som vill driva / arbeta på hunddagis

I denna kurs får du de teoretiska kunskaper som Jordbruksverket kräver att man skall ha för att driva eller arbeta på ett hunddagis.
Att ha denna kunskap är ett måste om man vill driva ett hunddagis och en stor fördel om man vill arbeta på hunddagis. Förutom att tillgodogöra sig den teoretiska kunskapen skall man sedan praktisera på hunddagis i 160 timmar. Det tillkommer hemstudier.

Nybörjare
Inga förkunskaper krävs

Upplägg
Utbildningen innehåller:
- hur hundar beter sig
- problemhundar och problemhundägare
- stress hos hundar
- djurskyddslagstiftningen
- olika raser
- smittspridning
- enklare hundsjukvård.

Första kursdagen är den 11/3 - 2018, Gruppen kommer då överens om när övriga tillfällen ska vara.

Kurslitteratur
Kostnad för kurslitteratur tillkommer.

Ledare
Katherine Walsh

Har du några frågor och funderingar går det bra att maila eller ringa Katherine på katherine@dogmassage.se eller 073 541 23 66.

Katherine är diplomerad hundmassör och har arbetat som detta sedan 2006. Hon arbetar även som cirkelledare i Hundkunskap hos Studieförbundet Vuxenskolan sedan 2011 och är ordförande i Svenska Hundmassörers Yrkesförbund. Två kullar valpar har lämnat hennes hem för fortsatta äventyr hos andra familjer. Hon är en förespråkare av vänliga och mjuka metoder för att få en nära och respektfull tillvaro med sin hundvän.

Recension
Man längtar till varenda kurstillfälle eftersom Katherine är en helt fantastisk kursledare. Hon ger så mycket av sig själv och är mån om att man ska ha så mycket kunskap och känna sig så förberedd som det bara går innan man beslutar sig för att öppna eller arbeta på ett hunddagis. Det är en mycket heltäckande kurs som går igenom allt ifrån: Hundens ursprung, hundspråk, första hjälpen och friskvård, skötsel, olika hundraser och mycket annat spännande. Jag skulle varmt rekommendera den här kursen inte bara till den som önskar öppna/arbeta på hunddagis utan även till hundägare som är intresserade av att lära sig mer om sin fyrfota vän. Mirre okt 2016