Djur, natur & miljö

Allmänlydnad Grundkurs

Studieförbundet Vuxenskolan och AMIGA Djurcenter i Södertälje välkomnar alla raser och åldrar från 6 månader till grundkurs i allmänlydnad!
Våra kurser är lustfyllda med mjuka inlärningsmetoder som innebär att vi uppmuntrar hunden när den gör rätt. Uppmuntran till hundens lust att lära är viktigt att ta tillvara på, det är just den lusten som skapar goda förutsättningar i vardagen.
Allmänlydnadskursen är i momenten ungefär som en valpkurs, men riktar sig till ung- och vuxenhundar. Skillnaden mellan valpar och hundar över ca 6 månader är ett ökat jaktintresse och ökat intresse för en bredare omgivning. Det gör utmaningarna i hundträningen lite svårare, men därmed också väldigt viktiga att arbeta med.
På allmänlydnadskursen tränar vi mycket på passivitet och att hitta on-/off-knappen hos hunden. Vi tränar koppel/linförighet och fokuserar mycket på att stimulera kontakten och samspelet mellan förare och hund för en hållbar vardag. Vi tränar även på en inkallning som ska gälla när det verkligen gäller. Dessa moment är vanligt att de behöver stärkas under hundens olika utvecklingsstadier, men särskilt mycket efter 6 månaders ålder.
Stina Lundin som är instruktör för kursen är diplomerad instruktör verksam sedan 2008 och är även verksam som assistanshundinstruktör.

Om kursen
Kursavgift: 1700 kr.
Datum: 6 måndagar kl. 18 start 3 februari, 1 lördag kl. 10-12
För: hundar från ca 6 mån.
Kursledare: Stina Lundin
Anmälan är bindande.
Kurskompendium och en hemlig present till vovven ingår i kursavgiften

Schema
1. Teori utan hund måndag 3 februari kl. 18-20:00
2. mån. 10 februari kl. 18-19
3. mån. 17 februari kl. 18-19
4. mån. 2 mars kl. 18-19
5. lör 7 mars utomhus med aktiveringstema kl. 10-12
6. mån 9 mars kl. 18-19
7. mån 16 mars kl. 18-19:30