Dans

Starta det nya året med en intensivkurs

Denna kurs passar dig som är nyfiken på att prova på klassisk balett. Kom och dansa balett under tre kvällar v. 3 och förvänta dig mycket träningsvärk och härlig stämning. Detta är en kurs där du får lära dig tekniska grunder samtidigt som du stärker och mjukar upp kroppen.

Nivå/Förkunskaper
Vuxna nybörjare.

Du tränar
• Kroppsmedvetenhet och Koordination
• Musikalitet
• Tekniska grunder: placering, balanser mm.
• Balettens estetik: tydlighet och uttryck
• Smidighet och styrka

Lärare
Olga Zyabkina har utbildat sig på Danshögskolan i Stockholm där hon gick Dansdidaktik för barn och unga och på intensiva dansprogram för pedagoger i Ryssland med riktning Didaktik i klassisk balett (Vaganova metoden). Hon har undervisat i klassisk balett mer än 5 år på olika skolor i Stockholm och Södertälje. Olga är fortfarande aktiv som balettdansare och deltar i föreställningar (som Internationell Dansens dag i Kungsträdgården) och tävlar (International Balett Experience i Wien)

På mina klasser kan man förvänta sig att lära balett teknik i inspirationsfull och kul atmosfär, lära känna sin kropp, utveckla styrka, bli vigare, våga att uttrycka sig genom rörelse och dans. Jag undervisar enligt Vaganova metoden och använder fin klassisk musik.

Bra att veta
Ha bekväma, kroppsnära kläder, alltså inga hängande byxor och t-shirt. Strumpor eller mjuka mjuka dansskor på fötterna (inga hårda sneakers).
Vi skickar kallelse/faktura innan kursstart via e-post.

Har ni frågor? Ring eller maila Verksamhetsansvarig:
Karin Johansson Dansverket Södertälje 073- 525 26 89/ karin.johansson@sv.se