Pedagogik, Dans

En fantastisk möjlighet för dig som pedagog/lärare att fylla på med ny kunskap och inspiration med denna fortbildning. Lektor Elisabet Sjöstedt Edelholm från Stockholms konstnärliga högskola fördjupar din kunskap av det expanderade begreppet koreografi och vägleder dig i kreativa och pedagogiska verktyg.

Vad kan fånga barns intresse i dansen? Under denna första föreläsning beskriver Elisabet på vilket sätt barns rörelselust och fantasi kan stimuleras via rekvisita av olika slag och vägleder dig i pedagogiska verktyg som organisering av komposition och idéer för musikaliska val.

Föreläsningarna genomförs digitalt så att det går att delta, oavsett vart du befinner dig.
Under föreläsningens sista 15 minuter svara Elisabet på frågor. Du kan skicka in dessa under föreläsningens gång.

Du behöver anmäla dig för att få en länk till föreläsningen.
Anmäl dig via mejl till karin.johansson@sv.se

Du lär dig
* Skapa koreografi för barn 4-6 år
* Använda rekvisita och musik utifrån olika teman
* Kunskap om barns kroppsliga förståelse och delaktighet i konstnärliga processer

Dag och tid
Måndag 11 maj
klockan 19:00-20.00

Bra att veta
• Du behöver anmäla dig för att få en länk till föreläsningen
• Föreläsningen vänder sig till dig som är verksam danspedagog/ danslärare och vill fylla på med ny inspiration och kunskap.
• Under föreläsningens sista 15 minuter svara Elisabet på frågor. Du kan skicka in dessa under föreläsningens gång.
• Har du inte möjlighet att delta på angiven tid kan du se föreläsningen i efterhand. Den kommer att spelas in och finnas tillgänglig under v. 20 för de deltagare som har anmält sig till webbinariet.

Föreläsning online
Du kommer i god tid innan föreläsningen få instruktioner om hur du loggar in och deltar. För att delta behöver du tillgång till dator eller ipad och internetuppkoppling. Det fungerar även med en mobil.

Föreläsare Elisabet Sjöstedt Edelholm
Elisabet Sjöstedt Edelholm har arbetat med dans för barn och unga i över 35 år och undervisar som lektor på Stockholms konstnärliga högskola. Hon har skrivit boken Att känna rörelse – en danspedagogisk metod (2005) och ger ofta fortbildningar i Sverige, Finland och Norge. Hon är aktiv i den internationella organisationen dance and the Child international (daCi) sedan 1982.

Elisabet föreläser även i Koreografiska metoder för åldern 7-9 år.
25 maj kl 19:00-20:00. För mer information, Klicka här.