Hälsa & välbefinnande


På vårt arbete, i vår vardag eller på “nätet” blir det allt vanligare att vi möts av en ”lågintensiv mobbing”, där varje enskilt tillfälle inte anses nog allvarligt för att vi skall reagera medvetet. Men vår kropp påverkas och får oss att tappa kraft, bli på dåligt humör eller rent av sjuka. Mobbarna får oss helt enkelt att börja mobba oss själva och vi hindrar oss därigenom att ta för oss av det livet har att erbjuda.

På kursen lär vi oss hur information i våra gener kan hjälpa oss att på egen hand stoppa mobbare och förbättra samarbetet med våra medmänniskor. Under utbildningen kommer vi göra enkla och roliga psykologiska övningar för att lära oss mer om oss själva.

Att lära sig stoppa en mobbare tar inte lång tid. Utmaningen handlar i stället om hur vi kan sätta stopp, utan att själv bli en mobbare och hur vi kan fylla de tomrum som uppstår när mobbaren tar till flykten, med en ny jämlik och givande relation

Målet för kursen är att du ska få pröva knep på hur du kan
· Ta en plats som en suverän person i din privata zon.
· Konfrontera en mobbare för att sätta stopp för mobbandet.
· Ta hjälp av andra för att sluta mobba och ta ner dig själv.
· Hjälpa andra att sluta mobba sig själva genom din spegling.
- Försonas med den som kränkt dig och bygga upp en ny jämlik relation.

Material
Kursledarens kurskompendium, ingår i kursavgiften.

Kursledare
Walter Roth
Jag är: En nyfiken och engagerad beteendevetare med en mångkulturell bakgrund som har lätt för att engagera andra och byta perspektiv. Jag har lyckats förena en akademisk identitet, 80p psykologi, 60 p sociologi och 20 p pedagogik med ett praktiskt vardagsperspektiv.

Jag kan: Se möjligheter där andra ser hot och bidra med ett brett perspektiv där jag under många år varit verksam som lärare på grundskolan, gymnasiet, inom näringslivet och på Södertörns högskola. Jag har även vid sidan av detta haft en fot i näringslivet genom mina företag Roth Marin och Rothbildning. Jag har också arbetat flera år utomlands som projektledare och som befälhavare på segelfartyg i Oceanfart.

Jag vill: Bidra med verktyg och perspektiv som kan hjälpa oss att på egen hand kunna sätta stopp för mobbare och få oss att sluta mobba oss själva.

Bra att veta
Vi skickar kallelse/faktura inför kursstarten.

För mer information kontakta vår växel på 08-120 55 100