Hälsa & välbefinnande

En kurs för dig som är trött på att banta och istället vill lära dig att äta medvetet och njutningsfullt utan dåligt samvete.

Vi vet många gånger vad som är bra och nyttigt att äta och vilken mängd som är lagom. Ändå är det så lätt att ta till sötsaker och annan "tröstmat" när vi känner oss stressade, trötta, ledsna, arga, uttråkade och en rad andra känslor. Vi har lärt oss att maten kan dämpa och lindra, men det är bara för stunden. Problemen vi vill fly ifrån finns kvar efter chokladkakan och vi har då dessutom fått ett dåligt samvete att brottas med.

I den här kursen möts vi online. Kursledare Ulrika Gabriel ge dig förståelse för vilka mekanismer det är som gör att du äter det där du inte borde. Du får också praktiska redskap och tankeövningar med KBT-inriktning som hjälper dig att ta kontrollen över ditt känsloätande.

Gruppdiskussioner och hemläxor i veckorna gör innehållet extra kraftfullt.

Kursledare
Ulrika Gabriel är pedagog, beteendevetare och kostrådgivare.
"Min syn på kost och hälsa har vuxit fram genom åren, egna erfarenheter, utbildningar och en nyfikenhet på de senaste rönen inom forskningen. Det jag har kommit fram till är att det inte finns en metod som passar alla. Det finns inte en typ av kost/diet som alla bör äta eller en sorts träning som alla mår bra av. Vi måste istället bli duktigare på att lyssna på våra individuella behov. Några generella råd har jag dock."

Dag och tid
Start: tisdag 4 oktober 19.00-20.30
Antal: 6 tillfällen

Distanskurs online
Du kommer i god tid innan kursstarten få instruktioner om hur du loggar in på kursen och deltar på distans. För att genomföra kursen behöver du tillgång till dator, headset och internetuppkoppling.

Bra att veta
• Detta är en distanskurs som hålls online.
• Länken till kursen skickas till dig dagen innan kursen startar. Tips! titta i skräpposten om den ej kommit fram.
• Vi skickar kallelse/faktura via e-post inför kursstarten. Tips! titta i skräpposten om den ej kommit fram.

Rabattkoder
För att få ta del av en rabatt behöver du skriva aktuell rabattkod i rutan vid anmälan online.
Rabatten kan ej ges i efterhand när anmälan är genomförd.