Dans

Ha kul och funka loss i höst!

Dansstilen Locking uppkom i USA på 60-talet och är en energisk och glad dansstil med mycket mimik och cartoon-influenser. Dansstilen är en av de äldre streetdance-stilarna och dansas ofta till funk- och soulmusik. Det är den perfekta dansstilen för dig som vill hitta lekfullhet i dansen. Vanligt förekommande rörelser i locking är "twist twirl" och "lock".

Nivå/Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Du tränar
• Kroppsmedvetenhet och Koordination
• Musikalitet
• Smidighet och styrka
• Tekniska grunder: fotteknik, snurrar, hopp, "lock", "wrist twirl", "point", poser, vågrörelser genom kroppen mm.
• Koreografi: att memorera och uttrycka rörelsesekvenser

Bra att veta
Bekväma, svettvänliga kläder. Sneakers eller gympaskor på fötterna.
Vi skickar kallelse/faktura innan kursstart via e-post.

Lärare
Linda Etoh har gått Kulturamas musikallinje, Marikas Stagelinje och Flow Dance Academys professionella utbildning i Paris som är Europas första Hip Hop och Urbana dansskola. Efter sin utbildning har hon jobbat som dansare och entertainer på Gran Canaria, sedan som koreograf på Lanzarote. Hon fokuserar på hip hop och house men har också erfarenhet av andra - både klassiska och urbana - dansstilar, bl.a balett, jazz, modernt, waacking, popping och locking.

"För mig är det viktigaste att eleverna ska känna sig fria och ha riktigt kul! Under klasserna läggs mycket fokus på groove, grundsteg och musikalitet. Vi kommer jobba tillsammans med koreografier och även improvisation för att ge utrymme åt var och en att upptäcka och uttrycka sig själva genom dansen."

Har ni frågor? Ring eller maila Verksamhetsansvarig:
Karin Johansson Dansverket Botkyrka/ Södertälje 073- 525 26 89/ karin.johansson@sv.se