Motorsågskurs A+B

Motorsågskurs A+B

Djur, natur & miljö


Lär dig hantera och såga säkert med motorsåg hos Studieförbundet Vuxenskolan.

Arbete med trädfällning och kvistning av normal, rak, frisk skog och kapning av stammar i måttlig spänn där krävs det utbildning i klass AB (3 dagar + teori och praktisk prov). Både A och AB är ett krav sedan 2015-01-01.

Datum för proven bestäms på kursen.

I kurspaketet (ingår i deltagaravgiften) ingår workshop och boken Motorsågning. Kostnaden för examinationen och Motorsågskörkortet tillkommer med en kostnad på ca 2 500 kr.

Ta med egen motorsåg och drivmedel (går att hyra men säg till i god tid).

Nivå/ Förkunskaper
Du behöver inte ha sågat tidigare.

Skyddsutrustning
Personlig skyddsutrustning som kursdeltagaren tar med och är ett krav: första förband (apoteket eller återförsäljare för skogsprodukter), godkänd hjälm, sågskyddsbyxa kl1, sågskyddskängor/stövlar kl1, jacka eller väst EN 471.

Bekväma arbetshandskar, huggarbälte med timmerkrok, timmersax, måttband och fällkilar. En yxa eller liten slägga är att rekommendera för islagning av kilar. (Huggarbälte går att hyra på kursen).

Workshop
Vi kommer att hålla en workshop hos Skärholmens Bil och Traktor, Glömstavägen 15, 141 44 Huddinge ca 1 vecka innan kursen startar kl. 18.00-21.00. Där får kursdeltagaren hjälp med sin motorsåg och utrustning (det finns möjlighet att köpa skyddsutrustning) av både butikens personal och kursledarna. Oömma kläder och handskar för hantering och filning (har du egen filutrustning ta gärna med den) av motorsågen rekommenderas.

Ta med egen matsäck. Första dagen finns Micro, sedan är det matsäck ute. Vi kommer att göra en brasa för ev. korvgrillning. Glöm EJ både varm och kall dryck.

Bra att veta
Vi skickar kallelse/faktura inför kursstarten.

Vi rekommenderar även att deltagarna har en egen olycksfallsförsäkring privat eller genom arbetsgivare då de försäkringar som gruppen täcks av inte täcker trädfällning.

För mer information kontakta gärna våra ledare Tore Lund, tfn: 070-990 4141 eller Lars Nilsson, tfn: 070-998 8208