Dans

Dansa två olika jazzstilar under höstterminen!
I denna kurs mixas de två stilarna Musikaljazz och Modern jazz. På detta sätt får du både dansa loss med puls, glädje, uttryck och kravlöshet i musikaljazzen, likväl som att du får jobba med flöde, mjukhet och andning i den moderna jazzen. Allt det bästa blandat i en kurs helt enkelt! Vi delar upp terminen så att halva består av en stil och andra halvan av den andra stilen. Du är välkommen oavsett om du är nybörjare eller om du har dansat tidigare.

Beskrivning musikaljazz
Vi tränar vår koordination, kondition, styrka och smidighet till härliga musikalklassiker i en ösig dansfest. Tillsammans lär vi oss jazzgrunder, improviserar, utforskar rytm, övar koreografi och jobbar med prestigelöshet och dansglädje.

Beskrivning modern jazz
Modern jazz är en samtida konstform med mycket flöde. Du bygger upp styrka, jobbar med andning, dynamik och kroppsuppfattning och hittar ditt naturliga sätt att röra dig. Tillsammans improviserar vi, utforskar rytm, övar olika rörelsesekvenser och jobbar med självacceptans och inre balans.

Du tränar
• Kroppsmedvetenhet och Koordination
• Musikalitet
• Tekniska grunder: piruetter, hopp, balanser, golvsekvenser mm.
• Rumsuppfattning
• Improvisation: att skapa rörelser i stunden efter din kropp och dina känslor
• Smidighet och styrka
• Koreografi: att memorera och uttrycka rörelsesekvenser

Nivå/ Förkunskaper
Nybörjare/fortsättning. Danspedagogen tar hänsyn till gruppens nivå och anpassar upplägget så att alla känner sig bekväma.

Bra att veta
Kom och prova på en gång kostnadsfritt, men anmäl dig först!
Vi skickar kallelse/faktura ca 2 veckor innan kursstart.
Ev. inställd lektion meddelas via sms.

Lärare
Unni Persson har dansat sedan hon var 8 år gammal och har sedan dess studerat dans på Stockholms estetiska gymnasium. Hon har även läst danspedagogprogrammet vid Karlstads Universitet. Unni har undervisat dans sedan hon var 16 år och har en bred repertoar med både jazz och showdans, modern dans, balett, hiphop och barndans.

Har ni frågor? Ring eller maila Verksamhetsansvarig:
Karin Johansson Dansverket Botkyrka/Södertälje 073- 525 26 89/ karin.johansson@sv.se