Dans

Dansa två olika jazzstilar under terminen!
I denna kurs mixas de två stilarna Musikaljazz och Modern jazz. På detta sätt får du både dansa loss med puls, glädje, uttryck och kravlöshet i musikaljazzen, likväl som att du får jobba med flöde, mjukhet och andning i den moderna jazzen. Allt det bästa blandat i en kurs helt enkelt! Vi delar upp terminen så att halva består av en stil och andra halvan av den andra stilen. Du är välkommen oavsett om du är nybörjare eller om du har dansat tidigare.

Beskrivning musikaljazz
Vi tränar vår koordination, kondition, styrka och smidighet till härliga musikalklassiker i en ösig dansfest. Tillsammans lär vi oss jazzgrunder, improviserar, utforskar rytm, övar koreografi och jobbar med prestigelöshet och dansglädje.

Beskrivning modern jazz
Modern jazz är en samtida konstform med mycket flöde. Du bygger upp styrka, jobbar med andning, dynamik och kroppsuppfattning och hittar ditt naturliga sätt att röra dig. Tillsammans improviserar vi, utforskar rytm, övar olika rörelsesekvenser och jobbar med självacceptans och inre balans.

För vem?
Nybörjare/fortsättning. Danspedagogen tar hänsyn till gruppens nivå och anpassar upplägget så att alla känner sig bekväma.

Vi tränar
• Kroppsmedvetenhet och Koordination
• Musikalitet
• Tekniska grunder: piruetter, hopp, balanser, golvsekvenser mm.
• Rumsuppfattning
• Improvisation: att skapa rörelser i stunden efter din kropp och dina känslor
• Smidighet och styrka
• Koreografi: att memorera och uttrycka rörelsesekvenser

Bra att veta
Vi skickar kallelse/faktura ca 2 veckor innan kursstart.
Ev. inställd lektion meddelas via sms.

Kursledare
Karin kommer från Dalarna och som 9-åring började hon dansa balett och showjazz. Efter dansstudier på gymnasiet, flyttade Karin till New York. Där utbildade hon sig till dansare vid Dance New Amsterdam och Peridance Capezio Center. Utöver dansen finns det även en yogautbildning i bagaget och hon är en av få i Sverige som är certifierad att undervisa i Strala yoga. Karin har stor erfarenhet av att undervisa i olika stilar, nivåer och åldrar. Hon frilansar även som dansare, samt åker gärna på olika fortbildningar och workshops.

I min undervisning lägger jag stort fokus vid glädjen att röra och uttrycka sig med kroppen. Jag arbetar mycket med musikalitet och introducerar olika typer av musik, redan i de yngre åldrarna. Tillsammans med showjazzens dynamik, med inslag av den moderna dansen flöde, får dansarna en varierad och utmanande klass. Men framför allt med en stor portion lekfullhet och dansglädje!

Rabatt och tillgodo
För att få ta del av en rabatt eller tillgodo behöver du skriva aktuell rabattkod eller tillgodo i rutan för meddelande vid anmälan.
Rabatt eller tillgodo kan ej ges i efterhand när anmälan är genomförd.

Covid-19 restriktioner
Vi följer Folkhälsomyndigheten och kommuners restriktioner samtidigt som vi värnar om våra deltagares behov av möte, rörelse samt utveckling. Alla våra kurser genomgår Folkhälsomyndighetens riskbedömning för att säkerställa din och vår personals säkerhet och hälsa.

Om det kommer skärpta restriktioner gällande Covid-19 innan kursstart som innebär att vi inte kan starta kursen som planerat förbehåller vi oss rätten att flytta fram kursstarten.

Om det kommer skärpta restriktioner gällande Covid-19 under pågående kurs förbehåller vi oss rätten att antingen flytta fram enstaka tillfällen, övergå till digital verksamhet alternativt vara utomhus.

Om du har några frågor, kontakta vår kundtjänst på abc@sv.se.